Recept på Sushi och dippsås med sting Recept på Sushi och dippsås med sting från Green Warrior

Sushi och dippsås med sting

Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.
Tillagningstid: 35 min  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

2 portioner sushiris
Grönsaker som morot, paprika, rödkål, gurka och avokado
Svarta sesamfrön

Dippsås:
0.5 dl soja
En halv vitlöksklyfta
En tummnagel stor bit ingefära
En halv tsk sambaloelek
2 msk limejuice
2 msk lönnsirap

Gör så här

Koka sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen och låt det svalna helt. Förbered din sushimatta för användning.

Skär dina grönsaker till sushifyllningen i långa, tunna remsor.

Bred ut det kalla sushiriset på din bambumatta. Blöt fingrarna och tryck ut riset så det är jämt och fint fördelat.

Lägg fyllningen på kanten närmast dig, ca 1 cm från kanten, och rulla sedan ihop din sushirulle med ett fast grepp. Placera sedan sushiriullen på en tallrik eller bricka.

Sprinkla över svarta sesamfrön över rullen tills alla sidor är täckta av frön. Doppa en kniv i varmt vatten och skär försiktigt sushirullen i mindre bitar.

Hacka ingefäran så smått som det går och häll den i en skål till dippsåsen. Pressa i vitlöken och tillsätt sambal. Rör i soja, limejuice och lönnsirap och blanda alla ingredienser väl.

Servera sushin tillsammans med dippsåsen och njut!

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!