Basvaror
Att göra basvaror hemma från grunden är enklare än vad du kanske tror! Dessutom är det billigare än att köpa i butik.
Besök Hemmagjord grönsaksbuljong

Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver inte ens köpa grönsaker specifikt för att göra din buljong om du inte vill. Spara toppar av lök, paprika och morötter i frysen och tillsätt de grönsaker som du inte hinner använda upp innan deras bäst före-datum. De grönsaker som inte ser helt aptitliga ut att ha i maten passar perfekt att samla i din scraps-burk i frysen för att göra grönsaksbuljong.
Besök Hemmagjord tempeh

Tempeh är traditionellt gjort på fermenterade sojabönor och kan användas som ett köttsubstitut i vegansk matlagning. Prislappen i butiken är rätt hög om man jämför med att göra egen tempeh hemma, och processen är ganska enkel när man testat ett par gånger.
Besök Vegansk smörgåspastej

Denna veganska pastej är ett gott pålägg på smörgåsen tillsammans med inlagd gurka, eller varför inte som fyllning i en vegansk smörgåstårta?
Besök Hemmagjort mandelsmör

När jag gjorde mandelsmör hemma första gången blev jag förvånad över hur enkelt det var! Aldrig mer kommer jag köpa dyra burkar mandelsmör i butik, som inte bara kostar skjortan utan ofta har lerig eller cementliknande konsistens. Nu gör jag alltid hemmagjort mandelsmör som får en perfekt krämig konsistens och är klart på bara 15 minuter!
Besök Hemmagjord tofu

Tro det eller ej, men tofu är faktiskt väldigt enkelt att göra hemma från grunden! Dessutom är det mycket billigare än att köpa i butik. Man gör helt enkelt en sojamjölk som kokas, koaguleras och sedan silas till ett block med tofu. I detta receptet lär du dig hur du enkelt gör din egna tofu hemma.
Besök Entimmeslimpa

Finns det något godare än nybakat bröd? Nej, inte mycket! Denna limpa tar bara 1 timme att baka, från början till slut, vilket betyder att du kan ha färskt bröd till frukost, soppan eller mellanmål så ofta du vill! Billigare än att köpa bröd i butik, och så mycket godare!
Besök Veganska naanbröd

Naan är ett kryddigt bröd som är vanligt i Indien, andra delar av Asien och Mellanöstern. Detta bröd är ett perfekt komplement till grytor som vår ’Indiska Daal’ eller ’Tikka Masala-gryta’ och gräddas snabbt i en het stekpanna istället för i ugnen.
Besök Hemmagjord yoghurt

Att göra egen yoghurt hemma är har blivit en vana som jag vill dela med mig av! Det är superenkelt och mycket billigare än att köpa yoghurt i affären. Jag brukar göra sojayoghurt, men du kan lika gärna göra yoghurt av mandelmjölk, kokosmjölk eller någon annan växtbaserad mjölk.
Besök Krämig cashewost med vitlök & örter

Denna krämiga cashewost passar perfekt som förrätt tillsammans med salta kex och färsk frukt. Vitlöken och örterna sätter god smak och mison ger den det där lilla extra.
Besök Hemmagjord senap

Egen senap är förvånansvärt enkelt att göra och ett roligt inslag på julbordet! I detta recept håller vi oss till en klassisk smaksättning, men varför inte prova apelsinsenap eller kanske konjakssenap?
Besök Nötgranola

Denna granola är superenkel att göra och perfekt att ha hemma i skafferiet. Granolan du köper i butiken är oftast väldigt dyr och innehåller allt för mycket vitt socker. Med detta recept kan du istället göra en godare, hälsosammare granola för en mindre peng!
Besök Krämig avokadopesto

Denna härliga avokadopesto kan användas till allt från pasta och zucchininudlar till grillade smörgåsar och dipp för grönsaker eller kex. Perfekt om du vill ha en sås med mycket smak men med minimal tillagningstid.
Besök Limpa med solrosfrön

Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.