Recept på Hemmagjort mandelsmör Recept på Hemmagjort mandelsmör från Green Warrior

Hemmagjort mandelsmör

När jag gjorde mandelsmör hemma första gången blev jag förvånad över hur enkelt det var! Aldrig mer kommer jag köpa dyra burkar mandelsmör i butik, som inte bara kostar skjortan utan ofta har lerig eller cementliknande konsistens. Nu gör jag alltid hemmagjort mandelsmör som får en perfekt krämig konsistens och är klart på bara 15 minuter!
Tillagningstid: 15 min  /  Ca 3.5-4 dl  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

400 g sötmandlar

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader.

Klä en plåt med bakplåtspapper och sprid ut mandlarna på den. När ugnen blivit varm, rosta mandlarna i mitten av ugnen i 5 minuter.

Ta ut mandlarna ur ugnen och låt dem svalna i 5 minuter.

Häll sedan mandlarna i en matberedare och mixa dem tills de blivit till mandelsmör. Använd en slickepott och skrapa ner sidorna när det behövs. Med min matberedare tar det ca 5 minuter att få de rostade mandlarna till mandelsmör, men det kan variera något beroende på modell.

Sedan är ditt mandelsmör redo för användning! Om du vill kan du tillsätta några nypor salt och/eller sötning (tex lönnsirap) men jag gillar att behålla mitt mandelsmör neutralt och sedan tillsätta salt eller sötning vid användningstillfället.

Mandelsmöret kommer vara lite varmt precis när det är färdigt, så ska du inte använda det direkt till matlagning eller bakning, låt det svalna innan du häller det i en lufttät glasburk och förvarar det i kylskåpet. Mandelsmöret står sig åtminstone 4 veckor i kylen.

Pssst!

När du gjort detta mandelsmör, testa gärna att laga vår 'Mandelwok' och 'Pumpkin Bread'
  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Hemmagjord tempeh
Tempeh är traditionellt gjort på fermenterade sojabönor och kan användas som ett köttsubstitut i vegansk matlagning. Prislappen i butiken är rätt hög om man jämför med att göra egen tempeh hemma, och processen är ganska enkel när man...
Hemmagjord tofu
Tro det eller ej, men tofu är faktiskt väldigt enkelt att göra hemma från grunden! Dessutom är det mycket billigare än att köpa i butik. Man gör helt enkelt en sojamjölk som kokas, koaguleras och sedan silas till ett block med tofu. I detta receptet l&#...
Mandelwok
Wok är en av mina absoluta favoriträtter! Det är ett enkelt och gott sätt att få i sig en stor mängd grönsaker, och med denna smarriga mandelsås tar du din wok till en helt ny nivå.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!