Recept på Broccoli- & sparrissoppa Recept på Broccoli- & sparrissoppa från Green Warrior

Broccoli- & sparrissoppa

Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker jag hade, och det blev en fantastiskt god soppa! Soppor är perfekt för att använda upp överblivna eller bortglömda grönsaker!
Tillagningstid: 25 minuter  /  2 portioner  /  Av: Sanna Karlin  /  0/5

Ingredienser

1 liten lök
1 stor klyfta vitlök
1 broccolistjälk (du kan även använda buketterna om du vill)
6 sparrisar
1 tärning grönsaksbuljong
5 dl vatten
1 dl havregrädde
Salt, svartpeppar
Färsk persilja (jag använde fryst persilja)

Gör så här

Hacka löken, vitlöken, broccolin och sparris i små bitar. Värm en gryta och stek grönsakerna i lite olja och krydda med salt och peppar. Låt steka i ett par minuter.

Tillsätt vattnet och buljongtärningen och låt koka upp. Rör om så att buljongtärningen löses upp sig i vattnet. Låt grönsakerna koka i 10 minuter.

Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt sedan havregrädden och lite persilja och rör om. Sedan är det bara att servera!

Pssst!

Servera gärna soppan med vår goda Entimmeslimpa! Receptet hittar du här.
  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Hemmagjord grönsaksbuljong
Inför höstens och vinterns alla soppor kan det vara en kul idé att göra egen grönsaksbuljong. I detta recept visar jag hur du kan använda överblivna grönsaksbitar från den övriga matlagningen för att göra buljong, så du behöver ...
Minestronesoppa
Minestronesoppa är en riktig klassiker! Perfekt för kyliga höst- och vinterdagar när du behöver värmas upp inifrån. I denna variant använder jag kikärtspasta som gör soppan matigare och dessutom glutenfri, men du kan använda din favoritpasta.
Morotssoppa med ingefära & kokosmjölk
Denna härliga morotssoppa är värmande inifrån och ut! Vitlök, ingefära och gurkmeja ger immunförsvaret en boost och kokosmjölken ger soppan en härlig, rund smak.
Rustik potatissoppa med röda linser
Hemligheten till en riktigt god soppa är att den ska få koka länge! Då hinner smakerna utvecklas ordentligt och tar din soppa till en helt ny nivå.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!