Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

Förberedelse 15 min | Tillagningstid 15 min | Portioner 2 |
Du behöver
1 morot
1 röd paprika
1 bit rödkål
En halv zucchini
600g blomkål
Koriander, sesamfrön
Svartpeppar
Dressing:
2 msk nötsmör (jag använde cashewsmör)
2 msk kokande vatten
0.5-1 msk lönnsirap
1 msk limejuice
1-1.5 tsk sambal oelek
Svartpeppar
Gör så här
- Börja med dressingen. Blanda nötsmöret med det kokande vattnet så att så att det blir en jämn, klumpfri smet. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda väl. Ställ åt sidan tills servering.
- Skär moroten, paprikan, rödkålen och zucchinin i tunna bitar och skivor.
- Skär blomkålen i bitar och riv den på ett rivjärn eller i en matberedare. Lägg den rivna blomkålen i en ren kökshandduk och krama ur överskottsvätskan.
- Värm en torr stekpanna till medelhög värme och stek sedan blomkålsriset i 3-5 minuter. Krydda med svartpeppar. Ställ det stekta blomkålsriset åt sidan.
- Härnäst, stek de skurna grönsakerna och krydda med svartpeppar. Grönsakerna ska vara varma men fortfarande krispiga, så stek dem bara ett par minuter.
- Servera det stekta blomkålsriset med de wookade grönsakerna och toppa med koriander och sesamfön och ringla över chili-limedressingen.
« Visa alla nyheter |