Spenatbiffar med quinoa & mangosalsa i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (recept_2018_09_19)

Spenatbiffar med quinoa & mangosalsa

Dessa biffar är gjorda på quinoa och röda linser och serveras tillsammans med en härligt frisk mangosalsa.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Av: Sanna Karlin

Ingredienser

Till biffarna:
2.5 dl röda linser
2.5 dl vit quinoa
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
65 g babyspenat
Svartpeppar, chiliflakes, lökpulver och lite salt
Ev. 3-5 msk havremjöl eller annat mjöl

Mangosalsa:
2 dl finhackad mango (färsk eller tinad)
1.5 dl finhackade babytomater
En halv röd chili
1 salladslök
Koriander
Svartpappar, salt
En skvätt limejuice

Gör så här

Koka linserna tillsammans med quinoan i ca 10 minuter och låt sedan svalna.

Under tiden, stek finhackad lök och pressad vitlök i en skvätt vatten tills löken börjat bli genomskinlig. Krydda med svartpeppar, chiliflakes, lökpulver och salt. Tillsätt sedan spenaten och stek under omrörning på låg värme i någon minut.

Lägg de stekta grönsakerna i en bunke och blanda ihop dem tillsammans med linserna och quinoan. När du fått en jämn och fin smet där spenaten är fördelat jämnt, tillsätt lite havremjöl om du anser att smeten är lite för kladdig att forma.

Forma massan till biffar, ca 16 st, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga sedan dem i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Till salsan, skär mango, tomater och salladslök i små bitar och blanda ihop. Tillsätt finhackad chili, koriander och krydda med en nypa salt och svartpeppar. Pressa över lite limejuice och rör om.

När spenatbiffarna är färdiga, servera dem på en bädd av bladgrönt tillsammans med mangosalsan.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: