Rawbollar med broccoli och morot

Detta recept bjuder på en snabblagad och smakrik grönsaksboll toppad med lite nötter och frön. Ät tillsammans med färska grönsaker så har du en mättande och nyttig måltid.

Förberedelse
10 min

Portioner
Ca. 7 bollar

Du behöver

En mellanstor morot
5-6 broccolibuketter
2 vitlöksklyftor
1 dl cashewnötter
1 dl solrosfrön
Salt
Svartpeppar
Chillikrydda
Lite sojasås

Gör så här

  1. Skölj, skala och grovhacka en mellanstor morot. Ta fram ett knippe broccoli, skölj och skär av 5-6 buketter.
  2. Bryt loss 2 mindre vitlöksklyftor.
  3. Ta fram din matberedare och lägg i grönsakerna samt ca. 1 dl casewnötter och 1 dl solrosfrön.
  4. Krydda med några skak av salt, svartpeppar och lite chillikrydda. Häll även över lite sojasås.
  5. Kör materedaren tills allting har mixats till en fin deg som du sen kan forma bollar av.
  6. Rulla bollar i en storlek du föredrar och servera tillsammans med färska grönsaker du gillar.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-07-19, 12:05
Uppdaterad 2017-07-19, 12:05