Äppelpaj

Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, rå, vilket i detta fall innebär att du inte ska värma pajen utan äta den sval eller rumstempererad.

Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
Ca. 6

Du behöver

DEG
- 20 urkärnade dadlar
- 3 dl havregryn
- 4 tsk kanel
- 1,5 tsk vaniljpulver
- Nån matsked vatten

FYLLNING
- 3 urkärnade, hackade äpplen
- 1,5 tsk kardemumma
- 2,5 tsk kanel
- 15 urkärnade dadlar

Gör så här

  1. Mixa alla degingredienser i en matberedare tills det är en krämig massa.
  2. Lägg degen i en lagom stor form (typ medium).
  3. Skala och skär 3 större äpplen i tunnare skivor och lägg ut 2/3 på degen.
  4. Mixa alla fyllningsingredienser i en matberedare tills det är en krämig massa.
  5. Lägg ut fyllningen ovanpå äppelskivorna.
  6. Lägg sista äppelskivorna på fyllningen och sprid lite kanel över.

I fall du inte vill prova på att göra en egen vaniljsås som komplement till pajen, kan du använda en färdig sås från t.ex. Oatly eller Alpro som du hittar hos dom flesta livsmedelsaffärerna.



« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-02-19, 17:49
Uppdaterad 2017-02-19, 17:49