No bake Äppelpaj i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (2018_09_18_06)

No bake Äppelpaj

Bland blir även en vegan sugen på nått sött, och då är dadlar en utmärkt ingrediens, och paj ett trevlig tilltugg/efterrätt som man kan äta själv eller bjuda på. Denna äppelpaj är, förutom väldigt smarrig och snabblagad, no bake, vilket i detta fall innebär att du inte ska värma pajen utan äta den sval eller rumstempererad.
Tillagningstid: 20 min
6 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

Deg:
20 urkärnade dadlar
3 dl havregryn
4 tsk kanel
1,5 tsk vaniljpulver
Nån matsked vatten

Fyllning:
3 urkärnade, hackade äpplen
1,5 tsk kardemumma
2,5 tsk kanel
15 urkärnade dadlar

Gör så här

Mixa alla degingredienser i en matberedare tills det är en krämig massa.

Lägg degen i en lagom stor form (typ medium).

Skala och skär 3 större äpplen i tunnare skivor och lägg ut 2/3 på degen.

Mixa alla fyllningsingredienser i en matberedare tills det är en krämig massa. Lägg sedan ut fyllningen ovanpå äppelskivorna.

Lägg sista äppelskivorna på fyllningen och sprid lite kanel över.

I fall du inte vill prova på att göra en egen vaniljsås som komplement till pajen, kan du använda en färdig sås från t.ex. Oatly eller Alpro som du hittar hos dom flesta livsmedelsaffärerna.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: