Quinoafyllda paprikor

Veganska fyllda paprikor med quinoa och bönor
Dessa fyllda paprikor passar fint till lite festligare tillfällen eller som en extra lyxig lunch. Kombinationen av quinoa, bönor och avokado mättar ordentligt och limen ger en härlig syrlighet.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4

Du behöver

4 paprikor
2 dl vit quinoa
2 msk grönsaksfond
Kummin, chili, svartpeppar
1 klyfta vitlök
Bönor (förkokta svarta, vita eller kidney)
1,5 dl majs
1 dl salsasås
Avokado
Rödlök
Lime

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt grönsaksfonden i vattnet.
  2. När quinoan är färdigkokt, krydda med kummin, chili, svartpeppar och pressad vitlök.
  3. Rör i salsasåsen tillsammans med majskornen och bönorna.
  4. Dela paprikorna på längden och ta ut innandömet. Skopa i quinoablandningen i paprikahalvorna och grädda i ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter.
  5. Servera paprikorna toppade med finhackad rödlök, skivad avokado och pressad lime.


« Visa alla nyheter