Potatissallad med ärtor, vitlök & mynta

Det här är en otroligt god, krämig och fräsch potatissallad som jag åt första gången när jag var i London. Jag bestämde mig genast för att göra min egen version när jag kom hem igen och nu kan jag dela med mig av receptet till er. Ha den som tillbehör eller ät den vid sidan av en god sallad. Jag improviserade ihop receptet så måtten kanske inte är helt korrekta, men smaka av och anpassa den till dina egna smakpreferenser!

Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
Ca. 2

Du behöver

6 medelstora potatisar, kokta och kylskåpskalla
Ca. 3 dl gröna ärtor, tinade
2 klyftor vitlök
En näve färsk mynta
Svartpeppar, salt
Salladslök som topping (Du kan även använda gräslök eller purjo om du vill)

Gör så här:

  1. Skala potatisen, skär den i bitar och koka ca 10-15 minuter tills den blivit mjuk. Låt stå i kylen tills den blivit helt kall, t.ex. över natten. Om du har överbliven potatis i kylen sedan innan är denna perfekt att använda! Bara tärna den i lagom stora bitar.
  2. Tina ärtor och skär vitlöken i bitar. Mixa ärtorna och vitlöken till en slät puré tillsammans med myntan, lite salt och massa svartpeppar. Smaka av och anpassa kryddningen till din egen smakpreferens.
  3. Blanda ärtpurén med de kalla potatisbitarna och se till att all potatis täcks med puré. Hacka lite salladslök i små, små bitar och strö över.
  4. Förvara gärna potatissalladen i kylen någon timme innan servering så smakerna hinner sjunka in ordentligt i potatisen.


« Visa alla nyheter