One Pot Pasta med oliver, tomat och basilika

Ibland vill man bara ha något snabbt och enkelt, men som ändå smakar riktigt gott. Och vad kan vara enklare än att slänga ner alla ingredienser i en och samma gryta och 15 minuter senare ha en färdig pastarätt? Och vem gillar inte pasta? Här kommer ett "One Pot Pasta"-recept med italienska smaker. Självklart kan du enkelt byta ut eller lägga till ingredienser om du så önskar.

Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
Ca. 3

Du behöver

3 portioner fullkornsspagetti, jag använder rårisspagetti från Doves Farm
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
12 gröna oliver
2 nävar körsbärstomater
400 g passerade tomater
Ca 10 blad basilika
1 msk kokossocker
1 tsk sambal oelek (eller ha i lite färsk chili)
Svartpeppar, oregano
5 dl vatten

Gör så här

  1. Häll de passerade tomaterna i en stor gryta. Hacka löken, oliverna och tomaterna i små bitar och lägg i grytan. Pressa i vitlöken och finhacka basilikan.

  2. Tillsätt peppar och oregano och häll i kokossockret. Bryt pastan så den får plats i grytan och häll i 5 dl vatten.

  3. Rör om allt innehåll och låt koka upp på spisen under omrörning. Låt allt koka i ca 15 minuter, tills pastan är mjuk och allt blandats till en härlig sås. Se till att röra ofta, helst en gång per minut så inte pastan klumpar ihop sig. Såsen kommer att tjockna mer när rätten svalnar.

One pot pasta



« Visa alla nyheter

Sugen på fler veganska läckerheter?

Röd linspasta med sojabönor
Sugen på en supermättande, snabblagad och proteinrik måltid? Testa då denna pastarätt med linspasta och sojabönor med tahinidressing.

Linspasta med sojabönor och tahinidressing

Veganska chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!

Cholkadtryfflar med hasselnötskross

Mättande chiligryta med bönor och lime
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.

Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa

Vegansk grön juice
Boosta din kost med en grön juice fylld av vitaminer och mineraler! Ett fantastiskt sätt att få i sig mer grönt på ett enkelt och gott sätt. Använd vad du har hemma eller följ vårt recept.

Green Warrior juice

Veganska rostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.

Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad

Vegansk chunkey monkey nicecream
Ben & Jerry's släng er i väggen! Nu kan du göra din egna bananglass inspirerad av Chunkey Monkey. Superenkelt, supersnabbt och supergott! Vad mer kan man begära?

Chunkey Monkey Nicecream

2018-01-08
Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime
Bowls kan man variera i princip i oändlighet, det finns så mycket gott man kan mixa. Denna bowl utgår från sötpotatis, ärtor, morätter, gurka med mera och garanterat en härlig mättnadskänsla efter att du ätit den.

Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime

2018-01-01
Fyllig pizza med ruccola & zucchini
Sugen på en fyllig, mättande pizza toppad med grönsaker? Detta enkla recept är snabbt att tillaga och ger fyra stora pizzor, till hela familjen eller extra matlådor.

Fyllig pizza med ruccola & zucchini

De bästa veganska recepten 2017
2017 var året då Green Warriors nya site lanserades! Sedan den 22 februari har vi regelbundet uppdaterat sidan med nya recept, och här finner ni de 10 mest populära från året som gått.

Best of 2017 - De 10 populäraste recepten

Vegansk risalamalta
Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.

Kokosrisalamalta med drottningsylt

Veganska grönkålsbollar till julbordet
Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färglatt och gott alternativ till din jultallrik.

Julbollar med grönkål

Vegansk knäck utan olja
Knäck är ett måste på julen, i alla fall för mig! Här kommer ett enkelt recept som ger dig fantastiskt god knäck. Trots kokosmjölken smakar knäcken precis som klassisk knäck ska smaka.

Knäck

Vegansk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.

Klassisk röbetssallad

Veganska lussebullar och saffranskaka med mandelfyllning
I juletid är det dags för julbak! Detta är ett recept på klassiska lussebullar i vegansk tappning och en himelskt god saffranskaka med fyllning av mandelmassa och kardemumma.

Klassiska lussekatter & saffranskaka med mandelfyllning

Vegansk potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.

Potatisgratäng med persiljasmul

Vegansk apelsinglögg med kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma