Linssoppa

Denna linssoppa är både mättande och har ett någorlunda högt innehåll av protein. Den byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och kokosmjölk.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
Ca. 3

Du behöver

2 röda lökar
3 skivor vitlök
Ca. 500 g linser
500 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk
Svartpeppar
Gurkmeja
Oregano

Gör så här

  1. Skala och hacka löken i små bitar. Finhacka vitlöken. 
  2. Stek lök och vitlök i lite vatten tills de fått fin färg.
  3. Häll de passerade tomaterna och en burk kokosmjölk. Höj temperaturen på spisen.
  4. Ha i linserna. Låt koka under lätt omrörning.
  5. Krydda soppan med svartpeppar, gurkmeja och oregano, smaka av senare och komplettera vid behov.
  6. Ät gärna soppan med lite bladgrönsaker i, t.ex. babyspenat.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-02-25, 19:20
Uppdaterad 2017-02-25, 19:20