Linssoppa med vitlök & oregano i gruppen Recept / Nötfritt hos Green Warrior (2018_09_18_07)

Linssoppa med vitlök & oregano

Denna linssoppa är både mättande och har ett någorlunda högt innehåll av protein. Den byggs på en klassisk grund med lök, vitlök, tomater och oregano.
Tillagningstid: 30 min
3 portioner
Av: Daniel Askås

Ingredienser

2 röda lökar
3 skivor vitlök
Ca. 500 g linser
500 g passerade tomater
1 burk kokosmjölk
Svartpeppar
Gurkmeja
Oregano

Gör så här

Skala och hacka löken i små bitar. Finhacka vitlöken.

Stek lök och vitlök i lite vatten tills de fått fin färg.

Häll de passerade tomaterna och en burk kokosmjölk. Höj temperaturen på spisen.

Ha i linserna. Låt koka under lätt omrörning.

Krydda soppan med svartpeppar, gurkmeja och oregano, smaka av senare och komplettera vid behov.

Ät gärna soppan med lite bladgrönsaker i, t.ex. babyspenat.

Pssst!

  • Dela

Receptikoner

Här hittar du en lista på vad de olika ikonerna som finns på recepten betyder.

  • = Veganskt (Alla våra recept är veganska!)
  • = Sojafritt
  • = Glutenfritt
  • = Snabblagat (Klart på max 30 min)
  • = Nötfritt
  • = Raw
Antal: