Linsgryta med curry och lime

Vegansk sötpotatischili
Detta recept bjuder på en snabblagad och proteinrik måltid, lika god på middagsbjudningen som i lunchlådan. En linsgryta kan se väldigt varierande ut, i denna har vi i bland annat broccoli och bönor.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
5

Du behöver

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
Ca. 800 g förkokta linser
Ca. 400 g bönor (i detta ex. borlottibönor)
1 burk kokosmjölk
1 knippe broccoli
Chili flakes, svartpeppar, curry, kardemumma
1 lime
Vatten

Ris (5 portioner)

Gör så här

  1. Skala och hacka löken i mindre bitar. Stek lök och pressad vitlök i lite vatten tills de fått fin färg.
  2. Tillsätt krossade tomater och kokosmjölken, låt koka upp. Häll i dom förkokta linserna.
  3. Hacka broccolin i lagom stora bitar och häll i grytan. Sänk till strax under medelvärme.
  4. Måtta upp ris till 5 portioner och koka upp.
  5. Krydda med lagom mängder; svartpeppar, curry, chili flakes och kardemumma. Pressa en lime och häll i saften.
  6. Servera grytan tillsammans med ris och färska bladgrönsaker.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-06-04, 19:56
Uppdaterad 2017-06-04, 19:56