Lila smoothiebowl med hemmmagjord granola

Smoothiebowl med hemmagjord granola
Smoothiebowls är den perfekta lyxfrukosten! Denna är dessutom toppad med vår hemmagjorda granola, som är så god att du kommer vilja äta den utan ha någonting till. Granolan är även god att ha som topping på nicecream.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2

Du behöver

Till smoothien:
ca 4 bananer (beroende på storlek)
4 dl frysta bär (vi använde 2 dl bjönbär, 1 dl hallon och 1 dl blåbär)
ca 2-4 dl vatten (beroende på önskad konsisens)
Frukt, bär och nötter att toppa med (vi använde fikon, kiwi, banan, hallon, gojibär och kokos)

Till granolan:
1 dl havregryn
3 msk kokos
1.5 msk krossade linfön
2 msk finhackade hasselnötter
Lite vaniljpulver, massa kanel (vi gillar kanel!)
ca 2-4 msk lönnsirap

Gör så här

  1. Börja med granolan. Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt sedan sirapen. Smeten ska bli fast och kletig, men fortfarande smulig.
  2. Sprid ut granolasmeten på ett bakplåtspapper i lagom stora klumpar och grädda i ugnen i 5-10 minuter på 150 grader. Den ska få lite färg och kommer dofta ljuvligt, men se upp så den inte bräns. Låt sedan granolan svalna på plåten medan du gör smoothien.
  3. Mixa bananer, vatten och de frysta bären i en mixer tills den har en jämn och fin konsistens. För en lite matigare version kan du även tillsätta en avokado i blandningen.
  4. Sleva upp smootien i två tallrikar och toppa med skivad frukt, bär, nötter och frön - ta vad du gillar eller använd samma som oss.
  5. Toppa sedan med granolan. Om det mot förmodan skulle bli granola över så kan du spara den i en lufttät glasburk i rumstemperartur i upp till 3 veckor. Du kan därför även göra en större sats granola i förväg, så du har den klar när du behöver den.


« Visa alla nyheter