Kokos- och limegryta

Vegansk kokos- och limegryta
Denna härliga, färgsprakande gryta är fylld av krispiga grönsaker med en hint av syrlighet från limen. En snabb och fräsch middag med asiatiska influenser.

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4

Du behöver

1 burk (400 ml) kokosmjölk
4 dl vatten
1 stor/2 mindre röd paprika
1 stor/2 mindre rödlök
En stor näve färska champinjoner
En burk minimajs
En burk vattenkastanjer
En bit färsk chili
En halv lime
Svartpeppar
Koriander
2 paket risnudlar

Gör så här

  1. Skär paprikan, rödlöken och champinjonerna i strimlor och finhacka chilin. Stek grönsakerna i en gryta i lite vatten i ett par minuter. Tillsätt minimajsen och vattenkastanjerna och häll i kokosmjölken och vattnet. Krydda med svartpeppar.
  2. Rör om och låt koka upp. När grytan bubblar, pressa i en halv lime och rör om.
  3. Mixa bananer, vatten och de frysta bären i en mixer tills den har en jämn och fin konsistens. För en lite matigare version kan du även tillsätta en avokado i blandningen.
  4. Låt grytan puttra på låg värme medan du kokar risnudlarna.
  5. Servera kokosgrytan tillsammans med risnudlarna och toppa med färsk koriander.


« Visa alla nyheter