Grönsallad med sötpotatis och avokado

Grönsallad med sötpotatis och avokado
Detta är en mycket smarrig, nyttig och snabblagad sallad. Näringsmässigt är den varierad och innehållsmässigt behöver du inte så många ingredienser.

Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2

Du behöver

1 sötpotatis, modell lite större
1 avokado
1 påse Salladsmix
Skalade hampafrön

Dressing:
1 dl Tahini
1 dl vatten
1 matsked lönnsirap
Salt

Gör så här

  1. Sätt igång ugnen på 190 grader.
  2. Ta fram en sötpotatis, ganska stor, dela den på mitten och skär den sedan i bitar, skär sedan bitarna i mitten ifall du önskar smalare potatis. Lägg på plåt med bakplåtspapper, placera i mitten av ugnen och stek i ca. 30 minuter.
  3. Blanda 1 dl Tahini, 1 dl vatten, 1 matsked lönnsirap samt lite salt i en skål och vispa den till en lagom tjock konsistens.
    Beroende på hur tjock du vill ha dressingen tillsätter du mer vatten, detta måste ev. även göras efter att dressingen har stått ett tag.
  4. När sötpotatisen är färdig, ta fram en påse salladsmix (du kan naturligtvis skapa salladen som du önskar), lägg på potatisen, häll över dressingen, öppna en avokado som du skär i avlånga bitar, toppa till sist med lite skalade hampafrön.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-10-16, 20:30
Uppdaterad 2017-10-16, 20:30