Grönsakslasagne

Vegansk, glutenfri grönsakslasagne
Denna nytänkande grönsakslasagne använder zucchini som plattor, en ostsås av cashewnötter och en färs av quinoa. Färsk basilika och timjan ger en genuin smakupplevelse och det blir ett perfekt resultat varje gång.

Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4

Du behöver

Plattor:
2 zucchinis

Sås:
2 dl cashewnötter
1 klyfta vitlök
4 msk näringsjäst (tex Bjäst, kan uteslutas)
2 dl växtbaserad mjölk (tex sojamjölk)
En halv citron
Salt, svartpeppar, lökpulver

Färs:
2 lökar
2 dl quinoa
2 burkar krossade tomater
Färsk basilika och timjan
Svartpeppar
En klyfta vitlök

Gör så här

  1. Koka quinoan. När den är färdig, häll av överflödigt vatten och tillsätt krossade tomater, hackad lök, vitlök, svartpeppar och örter och låt koka upp under omrörning. Ställ färsen åt sidan.
  2. Häll cashewnötterna i en mixer eller matberedare. Om du inte har en mixer med kraftfull motor, låt nötterna ligga i blöt i 3-6 timmar innan du börjar laga lasagnen. Tillsätt vitlöken, växtmjölken, näringsjästen, kryddor och saften från en halv citron i mixern och blanda på hög hastighet tills du får en slät sås.
  3. Skiva zucchinin med en osthyvel i tunna skivor. I en ugnsform, lägg ett tunt lager med quinoafärs, följt av ett lager zucchiniplattor och ett lager med cashewsåsen. Upprepa tills alla ingredienser är slut.
  4. Täck formen med folie och grädda i 200 grader i 25-30 minuter.


« Visa alla nyheter