Fyllig pizza med ruccola & zucchini

Fyllig pizza med ruccola & zucchini
Sugen på en fyllig, mättande pizza toppad med grönsaker? Detta enkla recept är snabbt att tillaga och ger fyra stora pizzor, till hela familjen eller extra matlådor.

Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4 st

Du behöver

Deg:
4 dl fingervarmt vatten (ca. 37 grader)
11 dl vetemjöl
3 msk olivolja
5 tsk torrjäst
2 tsk salt
2 tsk socker

Förslag på toppings:
Passerade tomater
Gul och röd lök
Zucchini
Paprika
Ruccola
Oregano, mejram, timjan, svartpeppar

Gör så här

  1. Häll upp 4 dl ljummet vatten i en skål, häll i torrjäst, salt och socker och rör om. Låt vila under handduk i ca. 10 min.
  2. Tillsätt mjölet och olivoljan. Ett tips är att applicera ca. 3 dl mjöl per gång och sedan röra om med slev nogrannt så att mjölet blandas bra. Rör om ett bra tag så degen mixas ordentligt, jobba gärna med händerna. Låt vila under handduk i ca. 10 min.
  3. Ta fram tomater och dina favoritgrönsaker, skär dessa i lagom stora bitar och lägg i en skål.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Fördela degen i fyra lika stora delar och placera dessa på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Knåda degen i handen och skapa runda pizzor som du sedan läger på plåten och fortsätter jobba med degen, platta den med handflatan och jobba från mitten och utåt.
  6. Häll på passerade tomater och stryck ut med en sked, lägg över grönsakerna, toppa med kryddorna.
  7. Grädda pizzorna i ugnen i 10-15 minuter. Beroende på din ugnstyp, placera en plåt i mitten, den andra under, ta ut första när dom är färdiga och flytta sedan upp andra plåten till mitten och grädda dem ca. 5 minuter till.
  8. Toppa gärna med några bladgrönsaker, t.ex. ruccola.



« Visa alla nyheter
Publicerad 2018-01-01, 17:13
Uppdaterad 2018-01-01, 17:13

Sugen på fler veganska läckerheter?

Vegansk chunkey monkey nicecream
Ben & Jerry's släng er i väggen! Nu kan du göra din egna bananglass inspirerad av Chunkey Monkey. Superenkelt, supersnabbt och supergott! Vad mer kan man begära?

Chunkey Monkey Nicecream

2018-01-08
Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime
Bowls kan man variera i princip i oändlighet, det finns så mycket gott man kan mixa. Denna bowl utgår från sötpotatis, ärtor, morätter, gurka med mera och garanterat en härlig mättnadskänsla efter att du ätit den.

Sötpotatisbowl med ärtor, morötter och lime

2018-01-01
Fyllig pizza med ruccola & zucchini
Sugen på en fyllig, mättande pizza toppad med grönsaker? Detta enkla recept är snabbt att tillaga och ger fyra stora pizzor, till hela familjen eller extra matlådor.

Fyllig pizza med ruccola & zucchini

De bästa veganska recepten 2017
2017 var året då Green Warriors nya site lanserades! Sedan den 22 februari har vi regelbundet uppdaterat sidan med nya recept, och här finner ni de 10 mest populära från året som gått.

Best of 2017 - De 10 populäraste recepten

Vegansk risalamalta
Denna risalamalta är gjord med kokosmjölk vilket ger den en härligt krämig och rund smak. Drottningsylten ger en syrlig touch till denna klassiska juldessert.

Kokosrisalamalta med drottningsylt

Veganska grönkålsbollar till julbordet
Om du är intresserad av ett grönare julbord är detta ett recept för dig! Dessa juliga bollar med grönkål är ett färglatt och gott alternativ till din jultallrik.

Julbollar med grönkål

Vegansk knäck utan olja
Knäck är ett måste på julen, i alla fall för mig! Här kommer ett enkelt recept som ger dig fantastiskt god knäck. Trots kokosmjölken smakar knäcken precis som klassisk knäck ska smaka.

Knäck

Vegansk rödbetssallad
Rödbetssallad är en klassiker på julbordet, och det är superlätt att göra en vegansk version. Dessutom är den jättegod! Passar lika bra på jultallriken som på smörgåsen.

Klassisk röbetssallad

Veganska lussebullar och saffranskaka med mandelfyllning
I juletid är det dags för julbak! Detta är ett recept på klassiska lussebullar i vegansk tappning och en himelskt god saffranskaka med fyllning av mandelmassa och kardemumma.

Klassiska lussekatter & saffranskaka med mandelfyllning

Vegansk potatisgratäng med persiljasmul
Inget slår en riktigt god potatisgratäng! Funkar lika bra till vardags som till fest. Med persiljasmul på toppen får denna klassiker en ny dimension.

Potatisgratäng med persiljasmul

Vegansk apelsinglögg med kanel & kardemumma
Snart är det dags för advent och julen står återigen för dörren! Varför inte göra din egen apelsinglögg med härliga inslag av kanel och kardemumma? Receptet finner du här.

Apelsinglögg med inslag av kanel & kardemumma

Vegansk potatissoppa med röda linser
Hemligheten till en riktigt god soppa är att den ska få koka länge! Då hinner smakerna utvecklas ordentligt och tar din soppa till en helt ny nivå.

Rustik potatissoppa med röda linser

Vegansk choklad med pekannötter, kokos och mandel
Dessa små pekanbites är perfekt för att lindra sötsuget eller som tillbehör till en kopp kaffe eller te.

Pekanbites

Vegansk stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing
Denna färgsprakande wok med stekt blomkålsris och smakrik dressing är en härlig vardagsmiddag om du är sugen på en riktig grönsaksboost!

Stekt blomkålsris med wokade grönsaker och chili-limedressing

2017-11-13
Kikärtsburgare med ärtpesto
Sugen på en smarrig vegansk burgare? Då ska du prova denna kikärtsburgare med en ljuvlig ärtpesto som smakhöjare. Servera med potatis och sallad och du har en mättande lunch eller middag.

Kikärtsburgare med ärtpesto

Vegansk thaisoppa med grön curry och kelpnudlar
Denna thaisoppa har ett härligt sting av grön curry och lime, och det blir en fräsch kontrast mellan de krispiga grönsakerna och den krämiga kokosmjölken. Perfekt om du vill ha en snabb middag med mycket smak.

Thaisoppa med grön curry och kelpnudlar