Fröknäcke

Veganskt glutenfritt fröknäcke
Detta glutenfria fröknäcke passar perfekt som tilltugg till soppor och grytor. Ett gott pålägg är mosad avokado och chili.

Förberedelse
5 min
Tillagningstid
60 min
Portioner
Många

Du behöver

1.5 dl pumpakärnor
1.5 dl solrosfrön
0.75 dl sesamfrön
0.75 dl valmofrön
0.75 dl linfrön
0.75 dl chiafrön
½ tsk salt
2.5 dl vatten

Gör så här

  1. Om du vill, grovhacka hälften av pumpakärnorna och solrosfröna i en matberedare eller för hand, för att inte få så många stora bitar i fröknäcket. Om du vill kan du hoppa över detta steg.
  2. Blanda alla fröer, salt och vatten i en bunke och rör om ordentligt. Låt stå i 15 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela ut fröbandningen i ett jämnt lager över hela plåten. Lägg sedan ytterligare ett papper ovanpå och platta ut smeten så tunt du kan.
  4. Ta sedan av det översta bakplåtspappret och grädda fröknäcket i ugnen i 30 minuter i 170 grader.
  5. Använd en kniv eller en pizzaskärare och dela fröknäcket i lagom stora rutor. Vänd på rutorna och grädda knäcket i ytterligare 20-30 minuter, tills de fått lite färg.
  6. Låt fröknäcket svalna ordentligt på galler innan du lägger det i en lufttät burk för förvaring. En burk av plåt eller glas ger bäst hållbarhet.


« Visa alla nyheter