Chiapudding med bär & frukt

Vegansk chiapudding med bär & frukt
Denna chiapudding är superenkel och passar perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Krämigheten från kokosmjölken bryts av med syrligheten från bären och frukten och chiafröna fär fullproppade med nyttigt omega 3.

Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
3

Du behöver

1 burk (400 ml kokosmjölk)
2 dl vatten
En nypa vaniljpulver
1-2 msk lönnsirap
6-7 msk chiafrön
Bär eller frukt

Gör så här

  1. Vispa ihop kokosmjölk, vatten, vaniljpulver och lönnsirap till en jämn smet.
  2. Tillsätt chiafröna och rör runt. Låt stå i fem minuter så att blandningen börjar tjockna.
  3. Rör om en gång till och portionera sedan ut puddingen i 3 glasburkar. Sätt på lock och låt stå kallt till servering, minst 15 minuter.
  4. Vid servering, toppa med frukt och bär, tex mango, passionsfrukt, hallon och jordgubbar.


« Visa alla nyheter