Butternut 'Mac and cheese'

Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niomi Smarts recept från kokboken "Eat Smart".

Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4

Du behöver

½ medelstor butternötpumpa
1 lök
2 klyftor vitlök
1 dl cashewnötter
½ citron
2,5 dl sojamjölk, eller annan växtbaserad mjölk
3-4 msk närigsjäst (tex Bjäst)
½ tsk senapspulver
¼-½ tsk muskot
1 tsk lökpulver
Salt, svartpeppar
400 g körsbärstomater
Timjan
Pasta, här använder vi rårispasta från Dove's Farm som är ett jättebra glutenfritt alternativ

Gör så här

  1. Lägg cashewnötterna i blöt i en skål och ställ åt sidan.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Skär bort skalet från pumpan och rensa ut kärnorna. Lägg kärnorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Skär tomaterna på mitten och lägg dem på plåten med platta sidan uppåt. Krydda tomater och pumpakärnor med salt, peppar och timjan. Rosta dem i ugnen i ca 15-20 minuter medan du lagar resten av receptet.
  4. Dela pumpan i bitar och koka dem i 10-15 minuter tills den blivit lite mjuk.
  5. Medan pumpan kokar, hacka löken och vitlöken och stek dem i lite vatten tills de fått lite gyllene färg. Häll dem sedan i en high power mixer.
  6. Tillsätt den kokta pumpan i mixern och börja koka pastan.
  7. Ha i kryddor, näringsjäst, citronjuice, cashewnötter (utan vattnet) och sojamjölk i mixern och blanda allt till en tjock, jämn smet.
  8. Häll av pastan och blanda den med pumpasåsen. Servera toppat med de ugnsrostade tomaterna och pumpakärnorna.


« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-03-10, 19:17
Uppdaterad 2017-03-10, 19:17

Sugen på fler veganska läckerheter?

Vegansk mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!

Baked mac 'n' cheese

Vegansk Sheperd's pie
Shepherd's Pie är en brittisk klassiker som här omvandlats till en vegansk variant. Perfekt en kylig höst- eller vinterdag, eller om du bara är sugen på något riktigt värmande och gott. I vårt hushåll är vi oense om vi föredrar rätten med eller utan ärtor, du bestämmer själv :)

Klassisk Shepherd's Pie

Veganska date pops med choklad och nötter
Varför göra cake pops, när du kan göra Date Pops?? Dessa enkla och goda läckerbitar passar perfekt till ett kalas eller om du bara är på humör för något riktigt smaskigt.

Date pops

Veganska spenatbiffar med quinoa och mangosalsa
Dessa biffar är gjorda på quinoa och röda linser och serveras tillsammans med en härligt frisk mangosalsa.

Spenatbiffar med quinoa & mangosalsa

Vegansk Bounty
När jag växte upp var Bounty ett av mina favoritgodisar. Innan jag skapade detta recept hade jag inte ätit Bounty på flera år, och detta recept är en riktigt bra vegansk variant på denna välkända godisbit.

Vegansk Bounty

Veganska tacos med rostad blomkål och coleslaw
Testa något nytt till nästa tacofredag med dessa läckra minitacos med paprikarostad blomkål och coleslaw!

Tacos med paprikarostad blomkål & coleslaw

Vegansk ramen nudelbowl
Ramen och nudelbowls av alla dess slag har ökat i popularitet. Denna rätt med influenser från Asien går snabbt att fixa i ordning, men snålar inte på smaken.

Nudelbowl med miso, svamp och chili

Vegansk pasta Alfredo
Pasta Alfredo är en härligt krämig pastasås med smak av vitlök och persilja. Passar perfekt tillsammans med vitlöksbröd för extra lyx!

Pasta Alfredo

Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs
Sugen på en snabblagad pastarätt med en supersmarrig färssås gjord på bland annat blomkål? Spana då in detta recept.

Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs

Vegansk sushi
Den bästa veganska sushin gör du hemma ditt eget kök! Passar perfekt med denna kryddiga dippsås med ingefära, vitlök och chili.

Sushi och dippsås med sting

Röd linspasta med sojabönor
Sugen på en supermättande, snabblagad och proteinrik måltid? Testa då denna pastarätt med linspasta och sojabönor med tahinidressing.

Linspasta med sojabönor och tahinidressing

Veganska chokladtryfflar med hasselnötskross
Dessa chokladtryfflar är himmelskt goda, och så enkla att göra! Ge bort dem till någon du tycker om, eller behåll dem för dig själv - valet är ditt!

Cholkadtryfflar med hasselnötskross

Mättande chiligryta med bönor och lime
Detta recept bjuder på en smakrik, mättande chiligryta baserad på bönor, linser, tomat och kryddor.

Chiligryta med linser och lime, serverad med frölimpa

Vegansk grön juice
Boosta din kost med en grön juice fylld av vitaminer och mineraler! Ett fantastiskt sätt att få i sig mer grönt på ett enkelt och gott sätt. Använd vad du har hemma eller följ vårt recept.

Green Warrior juice

Veganska rostade kikärtor med quinoa och avokadosallad
Denna härliga rätt blir en snabb och mättande lunch eller middag! På bara 30 minuter har du en måltid som är både kryddig, krämig och proteinrik.

Chili- & paprikarostade kikärtor med quinoa och avokadosallad

Vegansk chunkey monkey nicecream
Ben & Jerry's släng er i väggen! Nu kan du göra din egna bananglass inspirerad av Chunkey Monkey. Superenkelt, supersnabbt och supergott! Vad mer kan man begära?

Chunkey Monkey Nicecream