Limpa med solrosfrön

Vegansk sötpotatischili
Sugen på lite bröd, men trött på alla fabrikstillverkade alternativen? Ingen fara, du kan snabbt och lätt baka ditt eget bröd. I detta recept bjuder vi på en enkel men god limpa, spetsad med solrosfrön.

Förberedelse
30 min
Tillagningstid
15-20 min
Portioner
1 limpa

Du behöver

3 dl varmt vatten (ca 42 grader)

2 tsk torrjäst
2 msk lönnsirap
1 tsk salt
Ca 6 dl vetemjöl
Ca 2 dl grahamsmjöl
Ca 5 msk solrosfrön

Gör så här

  1. Värm vattnet fingervarmt, ca. 42 grader.
  2. Blanda vatten med torrjäst, salt, socker och låt stå i ca. 10 min tills det bildas lite skum på toppen av vätskan.
  3. Arbeta in mjölet i omgångar, du behöver inte knåda den, rör med träsked. Ha i solrosfröna.
  4. Mjöla degen och forma till en limpa, lägg limpan på en plåt med bakpapper.
  5. Mjöla limpan lätt och strö lite mer solrosfrön ovanpå, täck med bakhandduk. Låt stå i ca. 15 min medan du värmer upp ugnen till 225 grader.
  6. Baka brödet mitt i ugnen i 15-20 min. Ta ut och låt svalna.
  7. Servera med ditt val av pålägg, t.ex. avokadoröra, grönsaker, m.m. Gillar du inte grahamsmjöl, byt ut det till bara vetemjöl.



« Visa alla nyheter
Publicerad 2017-06-03, 20:17
Uppdaterad 2017-06-03, 20:17