Nyheter & vegotips

Vegansk kokosyoghurt från Garant

Märket Garant har kommit ut med tre veganska, ekologiska kokosyogurtar! Smakerna är naturell, mango och hallon. Förutom att dessa yoghurtar är ekologiska innehåller de dessutom inget tillstt socker, utan är bara naturligt sötade gnom sina frukter och bär. Garant säljs på bla. Willys och Hemköp. Håll utkik i din butik!

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/kokosyoughurt-fran-garant.html

Vegansk korv hos IKEA

Efter sin vision att veganisera den klassiska IKEA-köttbullen ger sig IKEA nu på korven! Flera prototyper har tagits fram i hopp om att hitta den perfekta veganska verionen av IKEAs korv. Denna vecka testas en av av dessa växtbaserade prototyper på IKEAs varuhus i Malmö. Du kan läse mer om deras tankar bakom att utveckla hälsosammare, mer hållbara matalternativ här.

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/ikea-utvecklar-en-vaxtbaserad-korv.html

Formbar färs från AnammaAnamma har formulerat om flera av sina produkter med nya recept, tillexempel deras schnitzel, köttbullar och korv. Dessutom har de tagit fram en helt ny produkt, en formbar färs, som gör att du nu enkelt kan göra veganska varianter av din favorithusmanskost. Allt från pannbiff och köttbullar till köttfärslimpa och burgare. Finns ute i butik nu!

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/anamma-lanserar-formbar-fars.html

Therese Lindgren skönhetspridukter

Sveriges största kvinnliga YouTuber Therése Lindgren, som också är vegan (!) lanserar nu sitt eget märke med veganska skönhetsprodukter. Märket heter Indy Beauty och säljs blan annat på Lyko.se. Bland produktern hittar du hud- och kroppsvårdsprodukter och allt är tillverkat i Sverige och självklart Cruelty Free.

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/therse-lindgren-lanserar-eget-marke-med-veganskt-skonetsprodukter.html

Ekologisk färsk pasta från Dacarla

Dacarla lanserar två veganska pastasroter! Ekologisk, färsk pasta i smakerna Pesto & teff och ravioli med tofu och sparris.

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/farsk-pasta-fran-dacarla.html

Veganska pizzor från Oumph!

Spännande nyheter! Oumph! lanserar två veganska pizzor. Dessa pizzor kommer ha vedugnsbakad botten och finnas i smakerna "Oumph! Grilled style Pizza" och "Oumph! Italian style Pizza". Grilled style är toppad med Oumph!, grillade paprikor och rödlök, och Italian style med semitorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök. Dessa kommer börjas säljas vecka 7 hos City Gross, i vissa Coop-butiker och hos ICA. Vi väntar med spänning!

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/oumph-kommer-ut-med-vegansk-pizza-.html

Nya veganska produkter från Gårdschips

Efter framgången av linschipsen från Estrella kommer nu Gårdschips med två nya produkter på samma tema: Quinoasnacks med jalapeño & creme fraiche och Hummussnacks med örter som oregano och timjan. Presis som linschipsen innehåller de mindre fett än traditionella potatischips. De har också högre proteinhalt och är glutenfria. Säljs på bland annat Coop från vecka 4!

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/gardschips-lanserar-veganska-quinoachips-och-hummuschips.html

Dr. Gregers Daily Dozen App

Håll koll på ditt matintag med appen Dr. Greger's Daily Dozen! Dr. Michael Greger (skaparen av Nutrutionfacts.org) har en app där han listar 12 olika grupper och hur många portioner du bör äta av dessa varje dag för att få optimal näring i din kost. 24 portioner är max och du kryssar i så många du uppnått under dagen. Vid varje kategori finns information om vilka livsmedel som ingår och hur stor en portion är. Perfekt för dig som vill hålla lite koll på vad du äter och följa din utveckling! Du kan även se hur många dagar i rad du fått full pott av en kategori, tex grönsaker, och se din statestik i kalendern månad för månad. Appen är gratis och finns både för Android och iPhone.

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/kontrollera-ditt-matintag-med-dr-gregers-daily-dozen.html

Circle K vegansk mat

Macken Circle K kommer ut med fler veganska produkter i sit sortiment! För den som är hungrig kan man nu även välja på Falafelbaguette eller Chilibites med pommes och srirachamayo, och för den som är fikasugen finns en vegansk Kardemummaknut.

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/circle-k-utokar-sitt-veganska-utbud.html

Radisson Blu Royal Park plant power brunch

Radisson Blu Royal Park i Hagaparken (Stockholm) kommer varje söndag servera vegansk brunchbuffét med bla. veganska ostar, kokosbacon och hemmagjord kokosyoghurt.

(Bild © tillhandahålls av Metro Nordic Sweden AB)

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/nyheter-vegotips/vegansk-brunchbuff-pa-radisson-blu-royal-park.html

Just nu visas nyhet 1 - 10 av totalt 56.  |  Nästa sida »