Vardagsliv

Ben and Jerry's veganska glass Chunky Monkey

En tatuering får man bära med sig hela livet, i detta fallet känns det helt rätt då att vara vegan för mig bland annat handlar om att stå för medkänsla, kärlek, respekt för liv, fred, miljömedvetenhet och en växtbaserad kost. Bläcket är klassat veganskt, och efterbehandlas med vegansk kräm.
/D

Ben and Jerry's veganska glass Chunky Monkey

Nu har Ben and Jerry's veganska glassar även nått den Värmländska residensstaden! Än så länge har jag bara testat Chunky Monkey, men den var härligt krämig med mild banansmak. Gott!
/S

Plocka jordgubbar!

Jordgubbar! Nu är det säsong att plocka en del bär och grönsaker. Vi passade på att åka till Edsvalla i Värmland för självplockning av jordgubbar, det går fort och är ett roligt sätt att umgås och få tillgång till smarriga bär. Rekommenderas!
/D

Vegansk matlåda zucchininudlar

Färgglad matlåda! En populär lunch i sommarhettan har blivit zucchininudlar med diverse toppings - en svalkande, god och lättvarierad lunchlåda! Denna gång har zucchininudlarna kombinerats med edamamebönor, röd paprika, rädisor, salladslök, avokado och rostade seamfrön. Över detta ringlas en dressing med jordnötssmör, cashewsmör, limejuice, soja, chili, svartpeppar och ingefära. Mums!
/S

Har du tillgång till en yta i trädgården, lotten, balkongen eller liknande? Odla i så fall! Det behövs inte stora ytor för att få fram näringsrik, egenodlad mat. Krukor funkar både inomhus och ute. Anlägg yta i gräsmattan eller odla i pallkragar vilket är enkelt och lättskött. Skaffa ekologisk jord för odling, en bra vattenkanna och lite fröer eller sättgrödor. På bilden syns potatis vilken sattes 10 maj, snart skördedags :)
/D

Idag, 11 maj är det chokladbollens dag! Varför inte fira det men en dadelboll? - snabblagad och mumsig. Se vårt recept.
/D

Vi förespråkar inte ätandet av procceserad mat, men ibland får man göra undantag, som när det är tacotorsdag till exempel.
/D


Det är en solig dag i Värmland idag, och då passar vi på att dela med oss av lite bröd till våra nya andvänner, på bilden syns Oscar :)
/D

Raw chokladtårta Zest

Drömmer dagdrömmar om denna ljuvliga hasselnöt- och chokladtårta från Zest! Raw, vegansk och himelsk god! Rekommenderas!
/S

Spicy hot vegan

Två veganer på Spicy Hot! Nr 27 med gul curry och lime, mums!
/S


Just nu visas nyhet 1 - 10 av totalt 14.  |  Nästa sida »