Vardagsliv

Jag och S var i Stockholm i helgen för en konsert och passade då på att äta jättegod falafelsallad med smarrig hummus på Hälsocafet Mahalo på Södermalm. Notera sötpotatispommes med chilimajonnäs i bildens vänstra sida, underbart delikata!
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/sotpotatispommes.html

Dr Michael Greger i Stockholm 2017

Förra måndagen hade jag det stora nöjet att gå på Dr Michael Greger's föreläsning i Stockholm. I pausen fick jag även äran att träffa honom personligen och han signerade min upplaga av hans bok "Konsten att inte dö" (mycket läsvärd!). Dr Greger driver non profit-siten Nutritionfacts.org där han och hans team publicerar det senaste inom medicinsk forskning om näringslära.  Föreläsningen filmades och finns nu på YouTube, så om du missade den kan du se den här.
/S

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/dr-greger.html

Ben and Jerry's veganska glass Chunky Monkey

En tatuering får man bära med sig hela livet, i detta fallet känns det helt rätt då att vara vegan för mig bland annat handlar om att stå för medkänsla, kärlek, respekt för liv, fred, miljömedvetenhet och en växtbaserad kost. Bläcket är klassat veganskt, och efterbehandlas med vegansk kräm.
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/tattoo.html

Ben and Jerry's veganska glass Chunky Monkey

Nu har Ben and Jerry's veganska glassar även nått den Värmländska residensstaden! Än så länge har jag bara testat Chunky Monkey, men den var härligt krämig med mild banansmak. Gott!
/S

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/chunkey-monkey.html

Plocka jordgubbar!

Jordgubbar! Nu är det säsong att plocka en del bär och grönsaker. Vi passade på att åka till Edsvalla i Värmland för självplockning av jordgubbar, det går fort och är ett roligt sätt att umgås och få tillgång till smarriga bär. Rekommenderas!
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/jordgubbar.html

Vegansk matlåda zucchininudlar

Färgglad matlåda! En populär lunch i sommarhettan har blivit zucchininudlar med diverse toppings - en svalkande, god och lättvarierad lunchlåda! Denna gång har zucchininudlarna kombinerats med edamamebönor, röd paprika, rädisor, salladslök, avokado och rostade seamfrön. Över detta ringlas en dressing med jordnötssmör, cashewsmör, limejuice, soja, chili, svartpeppar och ingefära. Mums!
/S

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/fargglad-matlada.html

Har du tillgång till en yta i trädgården, lotten, balkongen eller liknande? Odla i så fall! Det behövs inte stora ytor för att få fram näringsrik, egenodlad mat. Krukor funkar både inomhus och ute. Anlägg yta i gräsmattan eller odla i pallkragar vilket är enkelt och lättskött. Skaffa ekologisk jord för odling, en bra vattenkanna och lite fröer eller sättgrödor. På bilden syns potatis vilken sattes 10 maj, snart skördedags :)
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/odla.html

Idag, 11 maj är det chokladbollens dag! Varför inte fira det men en dadelboll? - snabblagad och mumsig. Se vårt recept.
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/chokladbollens-dag.html

Vi förespråkar inte ätandet av procceserad mat, men ibland får man göra undantag, som när det är tacotorsdag till exempel.
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/tacotorsdag.html


Det är en solig dag i Värmland idag, och då passar vi på att dela med oss av lite bröd till våra nya andvänner, på bilden syns Oscar :)
/D

Källa: http://www.greenwarrior.se/sv/inspiration_vardagsliv/andmatning.html

Just nu visas nyhet 1 - 10 av totalt 16.  |  Nästa sida »