Ät efter säsong!

Ät efter säsong!

Här i Sverige har vi privilegiet att kunna njuta av mängder av vackra, utsökta frukter och grönsaker, både från vårt eget avlånga land och från omvärlden. Dessa näringskompakta livsmedel är enligt min mening det absolut bästa vi kan äta för att ge våra kroppar den kärlek och respekt de förtjänar, och att äta efter säsong ger extra mycket smak samtidigt som vi också kan hålla nere våra matkostnader.

Jag hittade denna bild för ett tag sedan och tänkte att den kunde vara värd att dela med sig av! Här kan ni enkelt se när några olika frukter och grönsaker är i säsong:

Januari: Avokado, blodapelsin, grapefrukt, broccoli, kiwi, brysselkål, sparris, äpplen (Sverige) och vindruvor

Februari: Grapefrukt, mango blodapelsin, purjolök, blomkål, ananas, vindruvor, broccoli, kiwi, citron och spetspaprika

Mars: Aubergine, grapefrukt, ananas, kiwi, plommontomat, mango, anjoupäron, purjolök och blomkål

April: Aubergine, lök, plommontomat, ananas, mango, vindruvor, sparris, paprika, purjolök och romansallat

Maj: Rabarber (Sverige), galiamelon, paprika, lök, zucchini, ananas, sparris, morot, nektarin, småtomater (Sverige) och vitkål

Juni: Majs, melon, zucchini, lök, ananas, morot, vattenmelon, nektarin, persika, aubergine, rabarber (Sverige) och romansallat (Sverige)

Juli: Purjolök, vitkål (Sverige), nektarin, persika, vattenmelon, broccoli (Sverige), melon, lök (Sverige), morötter (Sverige), majs och blomkål (Sverige)

Augusti: Nektarin, persika, melon, plommon (Sverige), purjolök (Sverige), zucchini (Sverige), rödbetor (Sverige), majs (Sverige), avokado, äpplen (Sverige) och broccoli (Sverige)

September: Broccoli (Sverige), rotsaker (Sverige), päron, äpplen (Sverige), avokado, majs (Sverige), körsbärstomater, plommon (Sverige), purjolök (Sverige) och svamp (Sverige)

Oktober: Sparris, äpplen (Sverige), päron, rotsaker (Sverige), kiwi, satsumas, körsbärstomater, plommon, brysselkål och aubergine

November: Brysselkål (Sverige), äpplen (Sverige), päron, citron, mango, satsumas, physalis, spetspaprika, rotsaker (Sverige) och rödkål (Sverige)

December: Apelsiner, grapefrukt, klementiner, citron, äpplen (Sverige), kiwi, päron, grönkål (Sverige), brysselkål (Sverige), morot (Sverige) och rödkål (Sverige)



« Visa alla nyheter
Publicerad 2016-12-04, 07:56
Uppdaterad 2016-12-04, 07:56