Recept på Varm höstsallad med morötter, sparris och pumpakärnor Recept på Varm höstsallad med morötter, sparris och pumpakärnor från Green Warrior

Varm höstsallad med morötter, sparris och pumpakärnor

Mjuka morötter och knaprig sparris möter groddar och rostade pumpakärnor i denna enkla men mättande rätt.
Tillagningstid: 30 min  /  2 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

3 stora, eller 6 mindre morötter
12 sparrisar
Salladsmix
Alfalfagroddar

Lönnsirap
Pumpakärnor
Svartpeppar

Dressing:
1 avokado
Tahini
Vatten
Lönnsirap
Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj 3 stora morötter och skär av toppen.

Dela morötterna på längden så du får 6 st avlånga morotshalvor. Placerad dom på bakpappersförsedd plåt i mitten av ugnen och sätt timern på 30 min.

Koka upp vatten i en kastrull och lägg sedan i 12 sparrisar och låt koka i ca. 5 minuter.

Lägg sedan sparrisarna på en separat plåt och placerad dom i ugnen när det återstår 15 minuter på timern.

Dags att göra dressingen; dela en avokado och ta ur kärnan, ta ur köttet med en sked och lägg i en skål, ha i 1 dl tahini, 1 dl vatten, 1 msk lönnsirap och lite salt. Vispa med visp och tillför vatten efterhand för att få önskad konsistens.

När morötterna och sparrisen är färdigstekt, ta ut dom för att svalna lite. Lägg ca. 1 dl pumpakärnor på en plåt och placera den mitt i ugnen i ca. 5 minuter, ta ut när dom har skiftat färg (ha dom inte inne för länge).

Lägg morötter och sparris på en tallrik, häll över lite lönnsirap och krydda med svartpeppar.

Servera med sallad och groddar. Sprid över dressing i önskad mängd.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Bars med gojibär & citron
Bars är ett snabbt och smidigt mellanmål att ha tillhands hemma i kylen eller på jobbet. Perfekt som ett snack mellan måltider, innan träning eller som något gott till kaffet eller en kopp te. En liten touch av citron bryter av mot det söta.
Blomkålscurry med kikärtor
En curry är perfekt när du vill laga något enkelt men som ändå smakar riktigt gott! Med ett fåtal, färska ingredienser får du en smakrik gryta som håller dig mätt länge.
Broccoli- & sparrissoppa
Denna broccoli- och sparrissoppa skulle lika gärna kunna kallas "Man-tager-vad-man-haver"-soppa. Receptet kom till när jag hade en brödlimpa på jäsning och spontant blev sugen på en soppa att ha till. Jag kikade i kylen och frysen och använde de grönsaker ja...
Browniebars
Dessa chokladiga browniebars är härligt sega och otroligt goda! Passar fint till en kopp kaffe eller te eller att ha med som ett mellanmål on the go.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!