Recept på Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs Recept på Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs från Green Warrior

Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs

Sugen på en snabblagad pastarätt med en supersmarrig färssås gjord på bland annat blomkål? Spana då in detta recept.
Tillagningstid: 20 min  /  4 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

4 port. spaghetti, eller annan pasta
Rödlök
Bladgrönsaker

Pastafärs:
500 g passerade tomater
120 g cashewnötter
2 dl valnötter
3 (små) vitlöksklyftor
Blomkål, ca. 3 dl
Oregano, ca. 3 msk
Basilika, ca. 1,5 msk
Svartpeppar, ca. 1 msk
Vatten, 1/2 dl

Gör så här

Ta fram cashewnötterna och lägg dem i blöt, det räcker med ca. 10 minuter.

Hacka vitlöksklyftorna samt blomkålen i mindre bitar.

Ta fram din matberedare och lägg i alla ingredienserna utom de passerade tomaterna.

Mixa ingredienserna till de har blandat sig och har en färsliknande struktur.

Koka pastan i en kastrull enligt anvisningarna.

Häll i de passerade tomaterna i en egen kastrull och koka upp. Sänk värmen och häll över färsen från matberedaren.

Rör om och låt puttra på medelvärme i ca. 10 minuter.

Servera gärna med t.ex. rödlök och bladgrönsaker.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!