Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs i gruppen Recept / Pasta hos Green Warrior (recept_2018_09_18_57)

Spaghetti med nöt- och blomkålsfärs

Sugen på en snabblagad pastarätt med en supersmarrig färssås gjord på bland annat blomkål? Spana då in detta recept.
Tillagningstid: 20 min  /  4 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

4 port. spaghetti, eller annan pasta
Rödlök
Bladgrönsaker

Pastafärs:
500 g passerade tomater
120 g cashewnötter
2 dl valnötter
3 (små) vitlöksklyftor
Blomkål, ca. 3 dl
Oregano, ca. 3 msk
Basilika, ca. 1,5 msk
Svartpeppar, ca. 1 msk
Vatten, 1/2 dl

Gör så här

Ta fram cashewnötterna och lägg dem i blöt, det räcker med ca. 10 minuter.

Hacka vitlöksklyftorna samt blomkålen i mindre bitar.

Ta fram din matberedare och lägg i alla ingredienserna utom de passerade tomaterna.

Mixa ingredienserna till de har blandat sig och har en färsliknande struktur.

Koka pastan i en kastrull enligt anvisningarna.

Häll i de passerade tomaterna i en egen kastrull och koka upp. Sänk värmen och häll över färsen från matberedaren.

Rör om och låt puttra på medelvärme i ca. 10 minuter.

Servera gärna med t.ex. rödlök och bladgrönsaker.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Baked mac 'n' cheese
Denna veganska mac 'n' cheese är otroligt krämig och perfekt när du vill ha 'comfort food'. Det är svårt att tro att denna ostsås bara innehåller nyttiga ingredienser (växter!) när du sätter tänderna i denna veganiserade, amerikanska klassiker!
Butternut 'Mac and cheese'
Denna krämiga pastarätt är en spin off på den amerikanska klassikern Mac n' Cheese, fast med så mycket bättre ingredienser! Näringsjästen ger såsen en ostliknandesmak och de rostade tomaterna ger en syrlig twist. Detta recept är en adaption av Niom...
Krämig vitlökspasta med ugnsrostade tomater
Denna krämiga pastarätt är perfekt när du vill ha något enkelt men med lite extra njutning. Med ett krispigt vitlkösbröd till blir det extra gott!
Lasagne med spenat & vegansk ricottacréme
Denna vegansk lasagne är allt man vill ha i en lasagne, den är krämig, med en smakrik tomatsås och har perfekta lager! Ricottacrémen är gjord av silkestofu blandat med mandlar och gör denna lasagne saftig och silkeslen på tungan.
Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!