Recept på Linsgryta med curry och lime Recept på Linsgryta med curry och lime från Green Warrior

Linsgryta med curry och lime

Detta recept bjuder på en snabblagad och proteinrik måltid, lika god på middagsbjudningen som i lunchlådan. En linsgryta kan se väldigt varierande ut, i denna har vi i bland annat broccoli och bönor.
Tillagningstid: 35 min  /  5 portioner  /  Av: Daniel Askås  /  0/5

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
Ca. 800 g förkokta linser
Ca. 400 g bönor (i detta ex. borlottibönor)
1 burk kokosmjölk
1 knippe broccoli
Chili flakes, svartpeppar, curry, kardemumma
1 lime
Vatten

Ris (5 portioner)

Gör så här

Skala och hacka löken i mindre bitar. Stek lök och pressad vitlök i lite vatten tills de fått fin färg.

Tillsätt krossade tomater och kokosmjölken, låt koka upp. Häll i dom förkokta linserna.

Hacka broccolin i lagom stora bitar och häll i grytan. Sänk till strax under medelvärme.

Måtta upp ris till 5 portioner och koka upp.

Krydda med lagom mängder; svartpeppar, curry, chili flakes och kardemumma. Pressa en lime och häll i saften.

Servera grytan tillsammans med ris och färska bladgrönsaker.

Pssst!

  • Dela

Upptäck fler spännande recept

Antal: 
Har du testat detta recept?
Lämna gärna ett betyg så fler kan se vad du tyckte om det!

Det här receptet har inga recensioner än. Bli först med att lämna ett betyg och få en digital vegokram!