Nyheter

Stikki Nikki vegansk gelato

Sista mars öppnar Stikki Nikki en vagansk glassbar vid Mariatorget i Stockholm. De har tidigare haft vegamska smaker inom sitt sortiment, men nu satsar de på en helt vegansk location. Så om du befinner dig i närheten av Söder kan du snart välja och vraka mellan massa härliga, veganska gelatosmaker!

Read more

Vegansk glass från Oatly

Oatly byter nu förpackning på sina glassorter! Denna gång i pappersbägare på 500 ml, riktigt fina tycker jag. Smakerna är Pretty Avarage Vanilla, Quite Ordinary Strawberry, Totaly Basic Chocolate och även en helt ny smak: Very Fancy Double Chocolate Fudge och kommer finnas i butik från nästa vecka. Vissa butiker har redan tjuvstartat med vanilj och choklad, så håll ögonen öppna!

Read more

Veganska nyheter på Max

Efter succén med Oumph!-lådan kommer nu flera veganska nyheter till Max. På menyn kommer du hitta veganska nuggets (Crispy Nuggets) och två nya burgare som går att få veganska (Crispy No Chicken och Chili ’n’ Cheese). För att få Crispy No Chicken vegansk, beställ med äggfri majonäs, och för att få Chili ’n’ Cheese vegansk tar du bort cheddardipp och cheddarsmältost och ersätter med äggfri majonnäs eller någon dippsås. De dippsåser som är veganska är BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour (nytt recept!). Försäljningsstart för dessa nyheter är 15:e mars!

Read more

Vegansk Baileys

Äntligen är den här! Många har väntat på att den veganska likören från Baileys ska komma till Sverige, och nu finns den att köpa os Systembolaget från 14:e mars! Baileys Almande är gjord på just mandelmjölk och ska ha samma karaktäristiska smak som den klassiska Baileys.

Read more

Vegansk kokosyoghurt från Garant

Märket Garant har kommit ut med tre veganska, ekologiska kokosyogurtar! Smakerna är naturell, mango och hallon. Förutom att dessa yoghurtar är ekologiska innehåller de dessutom inget tillstt socker, utan är bara naturligt sötade gnom sina frukter och bär. Garant säljs på bla. Willys och Hemköp. Håll utkik i din butik!

Read more
Vegansk korv hos IKEA

Efter sin vision att veganisera den klassiska IKEA-köttbullen ger sig IKEA nu på korven! Flera prototyper har tagits fram i hopp om att hitta den perfekta veganska verionen av IKEAs korv. Denna vecka testas en av av dessa växtbaserade prototyper på IKEAs varuhus i Malmö. Du kan läse mer om deras tankar bakom att utveckla hälsosammare, mer hållbara matalternativ här.

Read more
Formbar färs från Anamma

Anamma har formulerat om flera av sina produkter med nya recept, tillexempel deras schnitzel, köttbullar och korv. Dessutom har de tagit fram en helt ny produkt, en formbar färs, som gör att du nu enkelt kan göra veganska varianter av din favorithusmanskost. Allt från pannbiff och köttbullar till köttfärslimpa och burgare. Finns ute i butik nu!

Read more

Therese Lindgren skönhetspridukter

Sveriges största kvinnliga YouTuber Therése Lindgren, som också är vegan (!) lanserar nu sitt eget märke med veganska skönhetsprodukter. Märket heter Indy Beauty och säljs blan annat på Lyko.se. Bland produktern hittar du hud- och kroppsvårdsprodukter och allt är tillverkat i Sverige och självklart Cruelty Free.

Read more

Veganska pizzor från Oumph!

Spännande nyheter! Oumph! lanserar två veganska pizzor. Dessa pizzor kommer ha vedugnsbakad botten och finnas i smakerna "Oumph! Grilled style Pizza" och "Oumph! Italian style Pizza". Grilled style är toppad med Oumph!, grillade paprikor och rödlök, och Italian style med semitorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök. Dessa kommer börjas säljas vecka 7 hos City Gross, i vissa Coop-butiker och hos ICA. Vi väntar med spänning!

Read more

Nya veganska produkter från Gårdschips

Efter framgången av linschipsen från Estrella kommer nu Gårdschips med två nya produkter på samma tema: Quinoasnacks med jalapeño & creme fraiche och Hummussnacks med örter som oregano och timjan. Presis som linschipsen innehåller de mindre fett än traditionella potatischips. De har också högre proteinhalt och är glutenfria. Säljs på bland annat Coop från vecka 4!

Read more

Dr. Gregers Daily Dozen App

Håll koll på ditt matintag med appen Dr. Greger's Daily Dozen! Dr. Michael Greger (skaparen av Nutrutionfacts.org) har en app där han listar 12 olika grupper och hur många portioner du bör äta av dessa varje dag för att få optimal näring i din kost. 24 portioner är max och du kryssar i så många du uppnått under dagen. Vid varje kategori finns information om vilka livsmedel som ingår och hur stor en portion är. Perfekt för dig som vill hålla lite koll på vad du äter och följa din utveckling! Du kan även se hur många dagar i rad du fått full pott av en kategori, tex grönsaker, och se din statestik i kalendern månad för månad. Appen är gratis och finns både för Android och iPhone.

Read more

Circle K vegansk mat

Macken Circle K kommer ut med fler veganska produkter i sit sortiment! För den som är hungrig kan man nu även välja på Falafelbaguette eller Chilibites med pommes och srirachamayo, och för den som är fikasugen finns en vegansk Kardemummaknut.

Read more

2018 är här och årets Veganuary har börjat! har du antagit utmaningen att äta enbart vegansk mat i en månad? Än är det inte för sent att haka på om du inte redan gjort det :) På Green Warrior har vi satt ihop en startguide som kan hjälpa dig lyckas med Veganuary eller att komma igång med en vegansk livsstil. Här har vi samlat 15 enkla, smakrika recept, en ersättningsguide över veganska produkter att ersätta kött och mejeri, och även en massa bra tips och information som hjälper dig lyckas  på vägen. Ladda ner vår startguide helt gratis genom att klicka här.

Read more

Pauluns har lanserat en ny vegansk värmrätt! Det är deras Superbowl i smaken Paprika & Kronärtskocka. Rätten innehåller en matig blandninga av linser, sojabönor, råris och kokosmjölk som har kryddats med saffran och cayennepeppar. Håll utkik i frysdiskarna efter denna proteinrika nyhet.

Read more

Fava Mill’s är stjärnskottet från Finland som gör biffar och färs av bondbönor kommer till Sverige! Produkterna säljs i utvalda Coop- och Hemköpbutiker. Biffarna finns i smakerna Original, Rödbeta och Orientalisk, och färsen finns i smakerna Original och Texmex.

Read more

Planti YogOat

Plantis utbud av sojabaserad yoghurt, Soygurt, har stått på frukostbordet ett tag. Nu utökar dom sitt utbud av havrebaserad gurt med YogOat Äpple & Vanilj. Ett gott tillskott till frukost-/mellanmålsutbudet.

Read more

Wasa har kommit med en vegansk Wasa Sandwich! Ett veganskt, fiberrikt mellanmål med rågbröd fyllda med hummus. Perfekt att ha i gymväskan, i skrivbordslådan, i hanskfacket på bilen eller någon annanstans där du kan behöva ett snack on the go.

Read more
Alpro vegansk havredryck och havreyoghurt

Alpro fortsätter att vidga sina vyer utanför deras traditionella sojaprodukter. Kul, tycker vi! Nu har de flera nyheter baserat på havre; en krämig havreyoghurt, en havredryck och en dryck som består av både mandel och havre. Håll utkik i din butik!

Read more
Trre Hut klockor av trä

Företaget Tree Hut säljer vackra handgjorda klockor i trä. Man kan välja flera olika modeller eller bygga sin helt egna design utifrån deras olika material. Man kan även få gravyr på baksidan. Ett häftigt presenttips till någon du tycker om! Du kan kolla in deras coola produkter här.

Read more

O'Learys veganska nyheter

Restaurangs- och sportbarskedjan O'Learys satsar på flera veganska Oumph!-rätter! Från och med 15 spetember finns tre nya rätter på menyn. De nya tillskotten är Oumph! Chili, Vegan Buffalo Oumph! och Oumph! Burger.

Så här beskriver Food for Progress de nya rätterna i sitt sammarbete med O'Learys:

"Oumph! Chili är en mustig Oumph!-gryta som är fylld av smaker, med grönsaker som selleri, paprika och lök. Chilin passar lika bra att äta med nachochips och guacamole som mellan två burgarbröd, vilket du gör i en Oumph! Burger. Buffalo Oumph! är krispigt friterad Oumph! The Chunk blandad med O'Learys egna goda såser. Riktig comfort food helt enkelt."

Read more

Vegansk brunch hos Taku Taku

Från och med imorgon (9 september) kommer man kunna äta vegansk brunch hos Taku Taku på Birjer Jarlsgatan i Stockholm. Även hundar är välkomna!

Read more

Tesla inför nu veganskt läder till sina bilklädslar! De fantastiska elbilarna från Tesla blir nu ännu bättre då de byter ut de vanliga läderklädslarna till konstläder, så för den som har budgeten för det kan man nu få en helt vegansk elbil. Det har även ryktats om att Tesla ska komma med några mer bugetvänliga bilmodeller detta år, för oss som vill köra miljövänligt men inte har runt 800 000 att lägga ut på en ny bil. Vi följer detta med spänning!

Read more

Vegfest Västerås

Den 2:e och 3:e september går Vegfest Västerås av stapeln! Förra året debuterade dena veganska festival och fick över 2000 besökare. Därför kommer årets festival hållas i Växthuset i centrala Västerås, för att kunna ta in ännu mer folk. Föredrag, musik och vegansk mat i massor står på schemat, tillsammans med flera andra spännande aktiviteter. Läs hela festivalprogrammet och lär dig mer om Vegfest Västerås på deras hemsida. Hoppas vi ses där!

Read more

De veganska glassnyhterna riktigt strömmar in! Denna gång är det märket Coconut Bliss som lanserar två veganska ice cream sandwiches i Sverige. Du kan välja mellan okosbaserad vanilj- eller chokladglass mellan två choclat chip cookies, låter det inte ljuvligt? Dessutom är de fria både från gluten och soja. Fråga efter dem i din lokala ICA-butik.

Read more
ARTIKEL 61-90 AV 120. «Föregående 2 3 4  Nästa »  | Visa alla