Nyheter

Häagen-Dazs vegansk glass

Häagen-Dazs har lanserat 4 veganska glassar! Smakerna, som låter helt fantastiska, är Coconut caramel, Chocolate salted fudge truffle, Peanut butter chocolate fudge och Mocha chocolate cookie. Vi hoppas att dessa smaker även letar sig till vårt avlånga land!

Read more

Hälsasn Kök har ägg i sin schnitzel

Hälsans Kök har arbetat om ingredienserna i sin schnitzel, och kommer nu att tillsätta ägg i blandningen. Det kan fortfarande finnas veganska exemplar kvar ute i butik, men släng ett extra öga på innehållsförteckningen nästa gång du handlar, om du brukar köpa denna produkt.

Read more
Oumph! Tandoori BB& och Tarragon & Lemon

The secret is out! De nya smakerna från Oumph! som hittills hålts hemliga har nu avslöjats, och denna gång handlar det om Tandoori BBQ och Tarragon & Lemon. Håll utkik i din butik!

Read more
Garant lupinyoghurt, vegansk yoghurt

Garant har kommit ut med tre nya veganska yoghurtalternativ, och inte vilken youghurt som helst, utan lupinyoghurt! De finns i smakerna Naturell, Mango och Hallon.

Read more

Oumph! nya smaker

Oumph! kommer inom kort att lansera två nya smaker till sitt redan breda sortiemnt av veganska köttsubstitut. Än så länge är de nya sorterna hemliga, så vi får vänta med spänning på att få reda på mer!

Read more

Taku taku vegansk snabbmat

Den 9 maj öppnar Sveriges första veganska snabbmatsrestaurang! Den nya kedjan heter Taku-Taku och deras första butik öppnar i Stockholm. Taku-Taku kommer servera modern, vegansk mat och har som förhoppningar att inte bara dra åt sig veganer, utan även köttätare. Det kommer serveras vegansk street food där några av rätterna är Bhangra Tacos och Tempel Bowls. De ska också sälja egentillverkade såser och kryddblandningar som man kan använda i sina egna rätter. Vi följer med spänning vart denna nya veganska kedja kommer att sprida sig i vårt avlånga land.

Read more

Urtekram Nordic Berries

Urtekram har kommit ut med ännu en härlig produktserie som passar fint till våren och sommaren. Denna gång är det produktern med doft av nordiska bär. I produktserien Nordic Berries hittar du handtvål, balsam, balsamspray, shampoo, duschtvål, body lotion och deodorant.

Read more

Den asiatiska restauragen Spicy Hot i Karlstad lanserade denna vecka 7 nya veganska rätter på sin meny. Detta tycker vi är värt att uppmärksamma! Nykomlingarna är Lättfriterade grönsaker med sötsur sås, Wokad tofu med grönsaker i sojabönssås, Wokade grönsaker med tofu, Oupmh! med thailändsk gul curry, Oumph! med thailändsk basilika, Oumph! med kokosmjölk, lime & chili och slutligen Oumph! & tofu med schezuanpeppar.

Read more

Veganska produkter från Quorn

Märket Quorn har nu registrerat sin veganska produktserie med the Vegan Trademark. Den nya märkningen ger produkterna mer trovärdighet på marknaden och kommer dyka upp på förpackningarna under året. Kanske får vi se fler av Quorns veganska produkter även i våra svenska frysdiskar? Produkterna i Quorns veganska serie är Vegan Nuggets, Vegan Pieces, Vegan Fillets, Vegan Breaded Fillets, Vegan Hot & Spicy Burgers och Vegan Fishless Fingers.

Read more

Vegansk färsk pasta

Paolo Roberto lanserar nu tre nya färska pastasorter, som förutom att de är veganska även är ekologiska! Pastan finns med tre fyllningar; Kikärtor & linser, Röd pesto och Grillade grönsaker. Finns i butik nu!
(Bild från Vegomagasinet.se)

Read more

Vi försöker att hålla ned konsumtionen av varor man egentligen inte behöver, men en bra klocka behöver man ibland ha och varför inte då äga en snygg, tydlig och djurvänlig klocka? Vi har en varsin klocka från engelska märket Votch, med veganskt läder och snygg urtavla.

Read more

Eating you alive

Har du missat Eating you alive? Denna dokumentär fokuserar på hälsan och visar hur vi i dagens samhälle äter oss själva till döds. Många av de farligaste, och vanligast förekommande sjukdommarna och dödsorsakerna vi drabbas av idag kan förebyggas, omvändas och i flera fall botas genom en växtbaserad, vegansk kost. Streama och ladda ner dokumentären via eatingyoualive.com

Read more

Den veganska foodtrucken Vegan Soul Train kommer fortsättningsvis finnas i Malmö och i Stockholm ersätts den med en kiosk med samma koncept. Kiosken kommer heta Fire and Ice och öppnar på Tantogatan 85 i maj.

Read more
Urtekram Morning Haze

Urtekram har kommit ut med en ny produkterie innehållande shampo, balsam, balsamspray, deo, handkräm, bodylotion, duschtvål och handtvål. Serien heter Morning Haze och finns att köpa på apotek.

Read more

Syntetiska fjädrar

Snart är det dags för påsk. Dessa fina syntetiska fjädrar finns att köpa på större matbutiker, jag köpte mina på Willys. Fjädrarna finns i gult, grön, rosa och lila och passar fint i båder ris och kransar. Glad (fjäderfri) Påsk!

Read more

What the Health

Förra veckan hade en ny dokumentär premiär, What the Health. Som namnet indikerar handlar dokumentären om hälsa, närmare bestämt om hur den kost vi äter kan göra oss antingen sjuka eller friska. What the Health kommer från samma skapare som Cowspiracy, och även i denna dokumentär ifrågasätts om myndigheter och organisationer verkligen har befolkningens bästa i åtanke genom den information de sprider och de ställningstagande de gör, eller om det istället är finansiella makter som styr. Du kan stream och ladda ner dokumentären för 115 kr via What the Health's hemsida.

Read more

Rårispasta, glutenfri pasta

Rårispasta är ett jättebra alternativ om du inte vill, eller kan, äta gluten. Vår favorit är ekologisk och kommer från Dove's Farm. De har penne, fusilli och spagetti och går bland annat att köpa online här.

Read more

Vegansk mat på IKEA

Om du planerar en tripp till IKEA kan vi glädjande meddela att de numera her en helt vegansk maträtt i sina restauranger: Grönsaksbollar med rödbetshummus. Rätten serveras med en stekt potatis- och grönsaksblandning, och kostar endast 29 kr!

Read more

iFood VeggieTable

Från och med vecka 14 kommer det finnas nyheter från iFood i utvalda ICA-butiker. Det gäller 8 nya, spännande rätter i serien VeggieTable, i form av grillspett i flera olika smaker, en curry och nudelwok. Håll utkik i din butik!

Read more

Arctic Power Berries

Det finska företaget Arctic Power Berries lanserar inhemska bär i pulverform, perfekt att ha i smoothies, bakning och annan matlagning. Pulvren är i rå form och är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Bären plockas och torkas för hand och pulvren är utan GMO eller tillsatt socker. Än så länge finns dessa superpulver i smakerna svartvinbär, blåbär, lingon, tranbär och havtorn, och ni hittar dem på www.arcticpowerberries.com 

Read more

GoGreen mjölksubstitut

GoGreen har flera växtbaserade alternativ till mjölk, och nyligen har de välkomnat två nya produkter i sitt sortiment i serien Ancient Grains. Nykomlingarna är i smakerna Havre & mandel och Quinoa & Kokos. Båda dryckerna är fria från socker och rika på kalcium. Finns i butik nu! 

Read more

Konsten att inte dö

Nytt i bokhyllan! I sin bok "Konsten att inte dö" skriver Dr. Michael Greger om hur kosten påverkar sjukdomar som olika typer av cancer, hjärtsjukdomar, infektioner, diabetes och depression, och hur du kan skydda dig, och i flera fall, omvända dessa allvarliga sjukdomar. Boken finns i de flesta bokhandlar.

Read more
Vegonyheter från Coop

Coop kommer ut med 4 spännande vegaska nyheter: Ärtbiffar med mynta och citron, Bönbiffar med picklad blomkål, Gula ärtpuckar med soltorkade tomater och Vegofärs. Den officiella lanseringsstarten är vecka  11, men vissa butiker har redan börjat. Håll utkik i din butik.

Read more

Planti havregoghurt

Planti har lanserat två nya yoghurtsorter, denna gång baserade på havre! Deras yogoat finns än så länge i två smaker, Naturell och Vanilj. Finns ute i butik nu!

Read more

Humane Society International

24 medlemmar av Europaparlamentet, däribland svenska Linnéa Engström, vädjar till Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker, vice ordförande Frans Timmermans och och flera EU-kommissionärer om att införa en vegansk kost för att stoppa den negetiva effekt kött-, mjölk- och äggindustrin har på vår miljö, vår hälsa och på djurens välfärd. Läs deras brev här.

Read more
ARTIKEL 92-120 AV 120. «Föregående 1 2  | Visa alla