Nyheter

HUJ vegnaksa pålägg
Det nya företaget HUJ lanserar växtbaserade pålägg gjorda på solroskärnor, baljväxter och nötter 😍 Pastejer och cream cheese, helt veganskt! I sitt produktsortiment har de två veganska pastejer i smakerna Original och Smoky, och tre sorters cream cheese i smakerna Naturell, Vitlök och Örter.

HUJ hittar du än så länge i ett fåtal butiker kring hemorten Alingsås och runt Göteborg, men vi hoppas att vi i övriga landet snart också kan få smaka!
Read more
Beyond Burger nu i butik!✨
Den köttliknande vegoburgaren som tagit även Sverige med storm på diverse restauranger kommer nu kunna köpas direkt i butik 🍔

Det är Coop som kommer bli först i vårt avlånga land att sälja burgaren från Beyond Meat.

Dela detta med någon som MÅSTE ta del av denna nyhet! 😊
Read more
Veganska ärtsliders från ICA
Veganska ärtsliders från ICA✨
ICA storsatsar på veganska produkter i år, och nu finns ännu en nyhet i butikerna: Ärtsliders!

Dessa slider är gjorda på svenska gula ärtor, grönkål och pepparrot och serveras gärna som en miniburgare i bröd med gucamole och grönsaker 🌱
Read more
Vegansk milkshake från Taco Bar Salty Caramel Shake
Taco Bar lanserar sin första veganska milkshake
Den 15:e maj börjar Taco Bar servera en vegansk Salty Caramel shake 😍 Deras besökare har varit med och röstat fram sina önskemål, och här der ni vinnaren!

Shaken är gjord på vegansk vaniljglass, havremjölk och salty caramel som toppas med veganskt vispgrädde och strössel i smak av kola och havssalt 👌👌
Read more
ICA och Oumph! veganska färdigrätter
ICA 💚 Oumph!✨
Hos ICA kan du nu köpa dessa 4 färdigrätter med Oumph! 😍
Äntligen kan vi veganer få lite fler roliga värmrätter till de stunder man glömt matlådan eller är för lat för att fixa middag 😋

De nya rätterna är helt veganska och finns i 4 varianter: Pasta Arribiata med tomatsås och krispiga grönsaker, Morrocan Tagine med couscous och grönsaker, Tikka Masala med basmatiris och grönasker och Korean Noodles med risnudlar, sojasås och sesamfrön.
Read more
Produktnyheter från Oumph!
Produktnyheter från Oumph!✨

Förutom att Oumph! lanserar en burgare tillsammans med Sibylla från 29:e april så kommer du kunna köpa själva burgaren i butik! 🍔

The Oumph! Burger är bara en av 3 nya produkter. Från och med vecka 19 kommer du även kunna köpa Oumph! färs (en formbar vegofärs) och Sticky Smokehouse Oumph! (filéer som påminner om ribs) 😍

Själv har jag i flera år hoppats att Oumph! ska bredda sitt sortiment, och nu händer det! Kommer vi få se en Oumph! - korv i framtiden tro? Vi håller tummarna! 🌭
Read more
Vegansk Oupmh-burgare hos Sibylla
Veganska nyheter på Sibylla! Från den 29:e april kommer alla Sibyllarestauranger sälja en ny Oumph-burgare med bbq-sås, lökringar, rostad lök, sallad, tomat och äggfri majonnäs! 🍔

Dela detta inlägg med någon som MÅSTE testa denna läckra nyhet!
Read more
Like meat börjar säljas i Sverige
Veganska köttsubsitutsmärket 'Like Meat' ligger bla. bakom den veganska 'kycklingburgaren' och veganska nuggets som serveras på Max, men nu kommer deras produkter även finnas tillgängliga för oss direktkonsumenter 🌱

Produkter från detta tyska märke kommer att säljas på Citygross 🙌 Vi väntar med spänning att se vilka produkter som blir aktuella i Sverige! 
Read more
vegansk glass från SIA
Vegansk glass från Sia✨🍦

Sia lanserar nu 4 veganska glassorter under taglinen 'Icedream' 🙌

Smakerna är 'Salt karamell', 'Saltlakrits', KokosPassion' och 'Choklad' 😍

Håll utkik i din butik!
Read more
Kryddig nyhet från Estrella🌶️✨

Har du testat 'Spicy Chili Jordnötter' från Estrella? Jag sitter med en påse nu och kan garantera att de är 👌👌

Smakar precis som klassiska chilinötter, men dessa innehåller inte gluten, vilket passar in mage perfekt! 😊😋
Read more
vegansk honung wanna-bee från renée voltaire
Är det bifri honung vi skymtar från Renée Voltaire? 🐝✨

Renée Voltaires instagram dök denna nya produkt upp, Wanna-bee, som verkar vara en vegansk honung! Fortsättning följer angående denna nya mystiska produkt.
Read more
mat.se veganbutik
Visste du att Mat.se har en veganshop? 🌱

Nu kan du enkelt beställa veganska matvaror direkt hem till dörren med Mat.se's Veganbutik!

Välj bland 200 veganska produkter från kända varumärken och frukt & grönt-disken.
Read more
get raw vegansk smulpaj
Nyheter från Get Raw - Smulpaj!

Get Raw har utökat sitt sortiment med två smulpajer i smakerna Choklad och Hallon 😋

Basen är gjord på havre och nötsmör och dessa godbitar verkar helt oemotståndligt goda! Vilken skulle du testa först? Själv är jag partisk för choklad 🍫
Read more
Almondy vegansk tårta glutenfri
Nyhet i frysdisken! Almondy har lanserat en ny chokladkaka med chokladmousse toppad med rostade hasselnötter, kokosflakes och mer choklad✨
Denna läckerbit är inte bara vegansk, utan också glutenfri! (Den innehåller dock glutenfri vetestärkelse.) Håll utkik i din butik!
Read more
vegansk korv med bröd från vegme på circle k
Allas vår favoritmack Circle K har kommit ut med ännu en vegansk maträtt. Denna gång en korv med bröd från Vegme med aioli och rostad lök 🌭
Fantastiskt med alla dessa valmöjligheter! Håll utkik på vägarna.
Read more
IKEA vegansk korv
För att fira Vegetariska dagen (som inträffade igår 1 februari) berättar IKEA att de kommer sälja sin veganska korv på flerpack!

Produkten går under namnet 'Korvmoj' och finns tillgänglig från april i IKEA Swedish Food Market.
Read more
Rekordår för Veganuary 2019
250,000 fantastiska individer deltog i Veganuary 2019!

2019 blev ett REKORDÅR för veganuary med 250,000 registrerade deltagare från världens alla hörn. Totalt har en halv miljon människor deltagit i utmaningen sedan starten 2014, och 2019 hade lika många deltagare som 2014-2018 tillsammans! Wow!

Om du missade Veganuary men ändå vill anta utmaningen att äta helt veganskt en månad så går det bra att anmäla sig fram till juni! Vågar du anta utmaningen?
Read more
vegansk choklad från ichoc
Det veganska chokladmärket iChoc släpper nu nya smaker! Denna gång blir det med inspiration från djungeln med deras nya Expedition-serie. Smakerna är Jungle Bites som är mörk choklad med tigernötter & kakaonibs, och Sunny Almond med mandel och nougatkrisp. Båda dessa godingar är dessutom ekologiska! Håll utkik hos din återförsäljare!
Read more
Ben & Jerry's nya veganglass
Whoop whoop! Ben & Jerry's lanserar en ny Non Dairy glass i Sverige!

Denna gång är smaken Coconutterly Caramel'd, en glass med kokossmak med kolasås och bitar av chokladkex.

Glassen kommer säljas på Pressbyrån och 7-eleven från vecka 6, och övriga butiker från vecka 11. Håll utkik i din butik!
Read more
Kanadas tallriksmodell 85% vegansk
50% frukt och grönt, 25% fullkorn, ca 12,5% baljväxter och ca 12,5% animaliska produker är Canadas food guide's nya riktlinjer.

Dessutom förespråkar de att dricka vatten istället för mjölk till dina måltider.

Härligt att se stora förändringar på detta område och att forskning inom näringslära får större del i beslutsfattandet än ekonomiskt inflytande från matindustrier. Go Canada!

Läs mer här.
Read more
Sverige älskar vego
En sammanställning av Googles sökningar om veganism, gjord av siten Chef's Pencil, visar att Sverige kammar hem fjärdeplatsen som världens mest vegointresserade land 2018! Förstaplatsen kammas hem av Australien, följt av Storbritannien och Nya Zeeland. Härligt Sverige!

Deras undersökning visar även att Göteborg rankas som världens 14:e populäraste veganstad (7:e i Europa!) och Stockholm kommer strax efter på plats 15:e (8:e i Europa). Vi hoppas på lika strålande siffror (om inte bättre) under 2019!

Hela listan hittar ni här.
Read more
veganska linships OLW
Linschipstrenden fortsätter även 2019! OLW släpper nu två nya veganska smaker av räfflade linschips, Smoked paprika och Grill. Låter ju fantastiskt gott! Håll utkik i din butik!
Read more
Vegansk Happy Meal på Mc Donalds
I sann Veganuary-anda så har McDonalds meddelat att de kommer att lansera en vegansk Happy Meal. Det är nykomling McFalafel som gör detta mögligt. Falafeln kommer serveras med en dippsås gjord på grillad paprika. McFalafel kommer även att finnas som hel meny och som snack. Det har sedan tidigare varit möjlgit att få den veganska burgaren McVegan även i Happy Meal, men McFalafel kommer vara den första veganska Happy Meal på menyn - i världen!
Read more
Vegansk sub på Subway, Vegan Supreme
Subway har lanserat en ny vegansk sub i sitt sortiment: Vegan Supreme. Förutom grönsaker och bröd består Vegan Supreme av en vegobiff gjord på kikärtor och quinoa. Denna sub verkar bara vara på tillfälligt besök, men om tillräckligt många beställer den kanske den kan få bli kvar på det ordinarie sortimentet.
Read more

Vegansk sill hos Coop

Jul närmar sig med stormsteg och innan vi vet ordet av är det dags att förbereda julbordet! Coop kommer nu att lansera ett veganska alternativ till sill, gjord på tofu. Smakerna är Senapstofu med dill, Skärgårdstofu med tångcaviar och Currytofu med äpple. Håll utkik i din Coopbutik!

Pssst!


Du kan även göra din egna vegosill! Kolla in vårt recept på 3 sorter här!


Read more

Växtbaserad mjölk gjord på ärtor

Märket Sproud Original Drink lanserar nu en ny generation av växtmjölk! Först på tur är denna läckra ärtmjölk. Drycken produceras i Sverige och har låg fetthalt och lågt sockerinnehåll. Du hittar dem i butikskedjor som Ica, Coop, Hemköp, Willys och City Gross. Håll utkik!

Read more

Havremjölk i flrea fetthalter

Oatly fortsätter att utmana mjölkindustrin. Nu introducerar de sin havremjölk i flera olika fetthalter som gör det ännu lättare att byta ut komjölken mot ett växtbaserat alternativ. Oatlys havremjölk kommer nu finnas i 3 olika fetthalter: Havredryck lätt (0,5% fett), Havredryck mellan och Havredryck mellan ekologisk (1,5% fett) och slutligen Havredryck deluxe (2,8% fett).

Read more

Veganska pizza på Pizza Hut Sverige

Nu har det äntligen kommit en vegansk pizza till Pizza Hut i Sverige! Om du beställer BBQ No Meat Hot ´n Sweet med glutenfri botten och veganost blir den vegansk. Du kan även välja till Oupmh! på din pizza. Pizza Hut har även lanserat Baked Potatoe Skins som är veganska.

Read more

Blödande vegoburgare från Garant

Garant hakar på trenden med blödande vegoburgare som liknar kött både i smak och textur. Trots att den berömda Beyond Burger från Beyond Meat nu finns på några restaurnager kan man ännu inte köpa dem ute i butik i Sverige. Men frukta icke! Juice Vegan Burger från Garant finns till försäljning från ocg med 19:e september och kommer säljas på Mat.se, Hemköp, Willys och Tempo. Håll utkik!

Read more

Veganska kikärtschips från OLW

OLW lanserar nu en ny sort med veganska chips, denna gång gjord på inget minde än kikärtor. Chipsen har smak av chili och mild vitlök och innehåller 40% mindre fett än vanliga chips. Dessutom innehåller de hela 14% protein. Håll utkik i din butik efter denna smarriga nyhet!

Read more

Pulled beans från Hälsans Kök

Under nästa vecka, mer bestämt sagt den 17:e september, lanserar Hälsans Kök sin nya produkt Pulled Beans. Detta är ett veganska alldernativ till tex Pulled Pork, populärt kallatt 'Fooled Pork' och består av sojaprotein. Som företaget säger själva: passar lika bra till tacos och bowls som till asiatiskt eller pasta. Håll utkik!

Read more

Veganska finskpinnar, burgare och korv från Quorn

Precis efter att Quorn lanserat två veganska pålägg och en burgare kommr de med ytterligare tre nya veckanska produkter! Denna gång är det Panerade pinnar (veganska fiskpinnar), Hot & Spicy Krispiga Burgare och en vegansk korv! Heja Quorn säger vi! Produkterna kan du hitta i butik redan denna vecka. Håll utkik!

Read more

Veganska pålägg och burgare fårn Quorn

Märket Quorn kommer nu ut med fler veganska produkter! De flesta av produkterna i deras sortiment innehåller mjölkprodukter eller ägg, men dessa tre nya produkter kommer vara helt växtbaserade! Två nya skivade pålägg kommer lanseras, Quorn Vegan Skivor Lätta & Välsmakande som ska likna kyckling och Quorn Vegan Skivor Rökt Smak som ska likna skinka. Sedan kommer även en bugare, Quorn Vegan Burgare, som funkar fint till både grillen och stekpannan. Produkterna lanseras under vecka 38 och kommer bland annat finnas hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls.

Read more

Ny vegansk raw glassmak från Lily och Hanna

Lily & Hannas kommer nu ut med ytterligare en smak, och denna verkar helt ljuvlig! Cookie & Caramel Euphoria bskrivs som en krämig vaniljglass med chokladiga kakbitar och en saltad karamellsås. Finns i vissa butiker redan nu till veckan och kommer till Coop från och med vecka 38. Håll utkik!

Read more

Beyond Burger hos Phill's Burger

Om du inte levt under en sten (eller är TOTALT ointresserad av veganska köttsubstitut) så har du säkerligen hört talas om den 'blödande' burgaren som tagit USA med storm. Beyond Meat har under de senaste 10 åren tagit fram den 'perfekta veganska burgaren' som ska vara snarlik den klassiska bugaren i både smak och textur. Med investerare som Leonardo DiCaprio fick Beyond Burger stor uppmärksamhet när den lanserades i USA för något år sedan, och nu kommer den till Sverige. Hamburgerkedjan Phill's Burger kommer servera denna på alla sina resturnger med start under hösten, men dock verkar det tyvärr som att den paras ihop med lacto-ovotillbehör som ost och majonäs. En liten fågel har även viskat i mitt öra att Beyond Burger snart kommer finnas tillgänglig på alla Scandics hotell i Sverige från och med 11 september. Vi hoppas att de väljer hen helt vegansk meny där!

Read more

Nya produkter från Urtekram i serien Pure Lavender

Urtekram har lanserat ännu en ny produktserie, denna gång med lavendel som en av huvudingredienserna. Handkräm, deo och kroppspsolja är bara några av de olika produkterna inom serien Pure Lavender, men du kan även finna tvål i fast och flytande form samt body lotion. Håll utkik i din butik!

Read more

Vegansk Magnum

Vegans rejoice! Ryktet på stan är att Magnum kommer att lansera en vegansk glass på Pressbyrån vecka 35! Vaniljglassen är helt växtbaserad och gjord på ärtprotein, och är doppad i Belgisk choklad och mandel. Om detta är sant återstår att se, håll utkik på din närmaste Pressbyrå!

UPPDATERING: Magnum verkar lansera inte mindre än 2 veganska glassar, förutom denna med mandel så kommer även en med klassisk mörk cholkad. Det råder fortfarende en del mystik kring dessa nyheter, men lansering verkar ske i september. Fortsätt hålla utkik!

Read more

Vegomixer från Kung Markatta

Kung Markatta har flera vegomixar som passar bra att ha i skafferiet inför en regning dag. Du hittar bland annat Falafel, Dinkelburgare och Grönsakgburgare. Tillsätt bara vatten! Vad kan vara enklare?

Read more

Veganska linschips från Estrella

Estrella har gjort det igen! En ny smak av deras populära linschips finns nu ute i butik, denna gång i smaken Ranch & Sourcream. Än så länge säljs de exklusivt på Hemmakväll, men så smångingom lär de hitta ut i de vanliga butikshyllorna.

Read more
Vegans bearnaisesås från VegMe

VegMe har lanserat en ny sås i sitt sortiment, denna gång en klassisk bearnaise. Precis som deras majonäs och aioli är denna bearnaisesås helt vegansk, och helt ärligt kan jag säga att det är den bästa veganska bearnaissåsen som jag någonsin testat! Passar lika perfekt till pizza som till grillat. Håll utkik i din butik!

Read more
Ikea utvecklar vegansk mjukglass

På sitt instagramkonto meddelar IKEA att de är i processen att utveckla en vegansk mjukglass! Företaget har under de senaste åren tagit fram en rad vegoprodukter inom sitt sortiment, och det verkar som att trenden fortsätter! Planen är att lansera den veganska mjukglassen under sommaren 2019, vi väntar med spänning!

Read more

Vegansk kaviar från IKEA

IKEA har två sorters vegansk kaviar gjord från sjögräs. I Sverige går de under namnet Tångkorn och finns i en röd och en svart variant. Kaviaren är gjord på kelp som sedan formats till kulor. Passar perfekt till skagenröror och andra veganska skaldjursrätter. Håll utkik i ditt varuhus!

Read more

Vegansk tacos hos IKEA

Även IKEA hakar på den veganska tacotrenden! I deras restauranger kan man nu köpa Taco Green för 55 kr. Denna rätt består av ett tortillabröd fyllt med färs gjord på bland annat ärtprotein och havregryn, tillsammans med dallad, riven morot, gucamole, salsa och nachochips.

Read more

Circle K breddar nu sitt vegosortiment! Deras Oumph!-wrap, falafelbaguette och kardemummaknut har nu fått sällskap av en tacosallad. Denna är gjord på sojafärs från märket Vegme, och ackompanjeras av bönor, majs, rödlök, sallad, nachochips, aioli och salsa! Håll utkik om du är ute och far på vägarna i sommar!

Read more

Vegansk panini från Mr Panini

Nyheter från Mr Panini! De har nu tagit fram en vegansk panini till sitt sortiment. Möt Pulled Vege Panini: denna läckra smörgås innehåller strimlat sojakött, vegetabilisk ost och en chili- paprikacreme, och säljs bland annat i utvalda ICA och Coop-butiker.

Read more

Veganskt på Subyay

Nu kan även veganer äta på Subway utan krångel! De har lanserat en ny sub vid namn Spicy Vegan som innehåller 45 % grönsaker som röd paprika, morot, spenat, majs, vitkål, ärtor, grön chilipeppar och vitlök. Spicy Vegan serveras tillsammans med valfria färska grönsaker, bröd och dressing. Spicy Vegan kommer ersätta den redan existerande Veggiebiff för att erbjuda helt veganska alternativ.

Read more

Vegansk milkskake på Max

Goda nyheter till alla er milkshake-älskare där ute! Max har lanserat tre veganska milkskhakes. Även två Lyxshakes ska gå att få i veganska. Än så länge testas konceptet på ett fåtal utvalda restauranger i vårt avlånga land, men planen är att lansera dessa läckerheter även i övriga Maxrestauranger till sommaren. Vi väntar med spänning på att få smaka!

Read more

Linskakor från Risenta

Efter riskakor och majskakor kommer nu inget mindre än... linskakor! Risenta har lanserat tre sorter som du kan hitta ute i butikerna. Dessa smaker är Havssalt, Dill & Gräslök och Tomat & Paprika. Perfekt som ett lätt mellanmål tillsammans med dina faoritpålägg!

Read more

Nya smaker av På Mackan

På Mackan har länge varit en favorit i vårt hushåll. Nu finns denna veganska cream cheese från Oatly i två nya smaker! Dessa är Basilika/Tomat och Vitlök/Gurka. Håll utkik i din butik!

Read more

Vegansk sås från Rydbergs

Lagom till grillsäsongen lanserar Rydbergs två nya veganska såser i smakerna Rostad Lök Mayo och Siracha Mayo. Du hittar dem i de flesta matbutiker där Rydbergs säljs!

Read more

Nya veganska glassmaker från Oatly

Ni kanske har märkt att Oatly bytt förpackning på sina glassbyttor? Den gamla plastburken är ett minne blott och istället använder de nu dessa fluótta pappersbägare, likt konkurrenter som Ben and Jerrys och Haagen Daaz. Nytt är även 2 spännande smaker, nämligen Really Posh Salty Caramel Hazelnut och Very Fancy Double Chocolate Fudge. Själv har jag inte lyckats hitta dem i en butik nära mig, men chokladmonstret inom mig ser väldigt mycket fram emot att sätta tänderna i chokladvarianten!

Read more

Vegonuggets och vegostrimlor från Kung Markatta

Kung Markatta har nu två nya vegoprodukter i sitt sortiment: Vegonuggets och Vegostrimlor! Båda dessa produkter är gjorda på tofu och vete och passar fint att ha i rätter som grytor, wok, wraps, sallader eller vad du nu kan komma på. Vegonuggets är milda i smaken medan strimlorna är mer kryddiga. Håll utkik i din butik!

Read more

Stikki Nikki vegansk gelato

Sista mars öppnar Stikki Nikki en vagansk glassbar vid Mariatorget i Stockholm. De har tidigare haft vegamska smaker inom sitt sortiment, men nu satsar de på en helt vegansk location. Så om du befinner dig i närheten av Söder kan du snart välja och vraka mellan massa härliga, veganska gelatosmaker!

Read more

Vegansk glass från Oatly

Oatly byter nu förpackning på sina glassorter! Denna gång i pappersbägare på 500 ml, riktigt fina tycker jag. Smakerna är Pretty Avarage Vanilla, Quite Ordinary Strawberry, Totaly Basic Chocolate och även en helt ny smak: Very Fancy Double Chocolate Fudge och kommer finnas i butik från nästa vecka. Vissa butiker har redan tjuvstartat med vanilj och choklad, så håll ögonen öppna!

Read more

Veganska nyheter på Max

Efter succén med Oumph!-lådan kommer nu flera veganska nyheter till Max. På menyn kommer du hitta veganska nuggets (Crispy Nuggets) och två nya burgare som går att få veganska (Crispy No Chicken och Chili ’n’ Cheese). För att få Crispy No Chicken vegansk, beställ med äggfri majonäs, och för att få Chili ’n’ Cheese vegansk tar du bort cheddardipp och cheddarsmältost och ersätter med äggfri majonnäs eller någon dippsås. De dippsåser som är veganska är BBQ, Sriracha-ketchup och Sweet ’n’ Sour (nytt recept!). Försäljningsstart för dessa nyheter är 15:e mars!

Read more

Vegansk Baileys

Äntligen är den här! Många har väntat på att den veganska likören från Baileys ska komma till Sverige, och nu finns den att köpa os Systembolaget från 14:e mars! Baileys Almande är gjord på just mandelmjölk och ska ha samma karaktäristiska smak som den klassiska Baileys.

Read more

Vegansk kokosyoghurt från Garant

Märket Garant har kommit ut med tre veganska, ekologiska kokosyogurtar! Smakerna är naturell, mango och hallon. Förutom att dessa yoghurtar är ekologiska innehåller de dessutom inget tillstt socker, utan är bara naturligt sötade gnom sina frukter och bär. Garant säljs på bla. Willys och Hemköp. Håll utkik i din butik!

Read more
Vegansk korv hos IKEA

Efter sin vision att veganisera den klassiska IKEA-köttbullen ger sig IKEA nu på korven! Flera prototyper har tagits fram i hopp om att hitta den perfekta veganska verionen av IKEAs korv. Denna vecka testas en av av dessa växtbaserade prototyper på IKEAs varuhus i Malmö. Du kan läse mer om deras tankar bakom att utveckla hälsosammare, mer hållbara matalternativ här.

Read more
Formbar färs från Anamma

Anamma har formulerat om flera av sina produkter med nya recept, tillexempel deras schnitzel, köttbullar och korv. Dessutom har de tagit fram en helt ny produkt, en formbar färs, som gör att du nu enkelt kan göra veganska varianter av din favorithusmanskost. Allt från pannbiff och köttbullar till köttfärslimpa och burgare. Finns ute i butik nu!

Read more

Therese Lindgren skönhetspridukter

Sveriges största kvinnliga YouTuber Therése Lindgren, som också är vegan (!) lanserar nu sitt eget märke med veganska skönhetsprodukter. Märket heter Indy Beauty och säljs blan annat på Lyko.se. Bland produktern hittar du hud- och kroppsvårdsprodukter och allt är tillverkat i Sverige och självklart Cruelty Free.

Read more

Veganska pizzor från Oumph!

Spännande nyheter! Oumph! lanserar två veganska pizzor. Dessa pizzor kommer ha vedugnsbakad botten och finnas i smakerna "Oumph! Grilled style Pizza" och "Oumph! Italian style Pizza". Grilled style är toppad med Oumph!, grillade paprikor och rödlök, och Italian style med semitorkade tomater, ruccola och Oumph! kryddad med timjan och vitlök. Dessa kommer börjas säljas vecka 7 hos City Gross, i vissa Coop-butiker och hos ICA. Vi väntar med spänning!

Read more

Nya veganska produkter från Gårdschips

Efter framgången av linschipsen från Estrella kommer nu Gårdschips med två nya produkter på samma tema: Quinoasnacks med jalapeño & creme fraiche och Hummussnacks med örter som oregano och timjan. Presis som linschipsen innehåller de mindre fett än traditionella potatischips. De har också högre proteinhalt och är glutenfria. Säljs på bland annat Coop från vecka 4!

Read more

Dr. Gregers Daily Dozen App

Håll koll på ditt matintag med appen Dr. Greger's Daily Dozen! Dr. Michael Greger (skaparen av Nutrutionfacts.org) har en app där han listar 12 olika grupper och hur många portioner du bör äta av dessa varje dag för att få optimal näring i din kost. 24 portioner är max och du kryssar i så många du uppnått under dagen. Vid varje kategori finns information om vilka livsmedel som ingår och hur stor en portion är. Perfekt för dig som vill hålla lite koll på vad du äter och följa din utveckling! Du kan även se hur många dagar i rad du fått full pott av en kategori, tex grönsaker, och se din statestik i kalendern månad för månad. Appen är gratis och finns både för Android och iPhone.

Read more

Circle K vegansk mat

Macken Circle K kommer ut med fler veganska produkter i sit sortiment! För den som är hungrig kan man nu även välja på Falafelbaguette eller Chilibites med pommes och srirachamayo, och för den som är fikasugen finns en vegansk Kardemummaknut.

Read more

2018 är här och årets Veganuary har börjat! har du antagit utmaningen att äta enbart vegansk mat i en månad? Än är det inte för sent att haka på om du inte redan gjort det :) På Green Warrior har vi satt ihop en startguide som kan hjälpa dig lyckas med Veganuary eller att komma igång med en vegansk livsstil. Här har vi samlat 15 enkla, smakrika recept, en ersättningsguide över veganska produkter att ersätta kött och mejeri, och även en massa bra tips och information som hjälper dig lyckas  på vägen. Ladda ner vår startguide helt gratis genom att klicka här.

Read more

Pauluns har lanserat en ny vegansk värmrätt! Det är deras Superbowl i smaken Paprika & Kronärtskocka. Rätten innehåller en matig blandninga av linser, sojabönor, råris och kokosmjölk som har kryddats med saffran och cayennepeppar. Håll utkik i frysdiskarna efter denna proteinrika nyhet.

Read more

Fava Mill’s är stjärnskottet från Finland som gör biffar och färs av bondbönor kommer till Sverige! Produkterna säljs i utvalda Coop- och Hemköpbutiker. Biffarna finns i smakerna Original, Rödbeta och Orientalisk, och färsen finns i smakerna Original och Texmex.

Read more

Planti YogOat

Plantis utbud av sojabaserad yoghurt, Soygurt, har stått på frukostbordet ett tag. Nu utökar dom sitt utbud av havrebaserad gurt med YogOat Äpple & Vanilj. Ett gott tillskott till frukost-/mellanmålsutbudet.

Read more

Wasa har kommit med en vegansk Wasa Sandwich! Ett veganskt, fiberrikt mellanmål med rågbröd fyllda med hummus. Perfekt att ha i gymväskan, i skrivbordslådan, i hanskfacket på bilen eller någon annanstans där du kan behöva ett snack on the go.

Read more
Alpro vegansk havredryck och havreyoghurt

Alpro fortsätter att vidga sina vyer utanför deras traditionella sojaprodukter. Kul, tycker vi! Nu har de flera nyheter baserat på havre; en krämig havreyoghurt, en havredryck och en dryck som består av både mandel och havre. Håll utkik i din butik!

Read more
Trre Hut klockor av trä

Företaget Tree Hut säljer vackra handgjorda klockor i trä. Man kan välja flera olika modeller eller bygga sin helt egna design utifrån deras olika material. Man kan även få gravyr på baksidan. Ett häftigt presenttips till någon du tycker om! Du kan kolla in deras coola produkter här.

Read more

O'Learys veganska nyheter

Restaurangs- och sportbarskedjan O'Learys satsar på flera veganska Oumph!-rätter! Från och med 15 spetember finns tre nya rätter på menyn. De nya tillskotten är Oumph! Chili, Vegan Buffalo Oumph! och Oumph! Burger.

Så här beskriver Food for Progress de nya rätterna i sitt sammarbete med O'Learys:

"Oumph! Chili är en mustig Oumph!-gryta som är fylld av smaker, med grönsaker som selleri, paprika och lök. Chilin passar lika bra att äta med nachochips och guacamole som mellan två burgarbröd, vilket du gör i en Oumph! Burger. Buffalo Oumph! är krispigt friterad Oumph! The Chunk blandad med O'Learys egna goda såser. Riktig comfort food helt enkelt."

Read more

Vegansk brunch hos Taku Taku

Från och med imorgon (9 september) kommer man kunna äta vegansk brunch hos Taku Taku på Birjer Jarlsgatan i Stockholm. Även hundar är välkomna!

Read more

Tesla inför nu veganskt läder till sina bilklädslar! De fantastiska elbilarna från Tesla blir nu ännu bättre då de byter ut de vanliga läderklädslarna till konstläder, så för den som har budgeten för det kan man nu få en helt vegansk elbil. Det har även ryktats om att Tesla ska komma med några mer bugetvänliga bilmodeller detta år, för oss som vill köra miljövänligt men inte har runt 800 000 att lägga ut på en ny bil. Vi följer detta med spänning!

Read more

Vegfest Västerås

Den 2:e och 3:e september går Vegfest Västerås av stapeln! Förra året debuterade dena veganska festival och fick över 2000 besökare. Därför kommer årets festival hållas i Växthuset i centrala Västerås, för att kunna ta in ännu mer folk. Föredrag, musik och vegansk mat i massor står på schemat, tillsammans med flera andra spännande aktiviteter. Läs hela festivalprogrammet och lär dig mer om Vegfest Västerås på deras hemsida. Hoppas vi ses där!

Read more

De veganska glassnyhterna riktigt strömmar in! Denna gång är det märket Coconut Bliss som lanserar två veganska ice cream sandwiches i Sverige. Du kan välja mellan okosbaserad vanilj- eller chokladglass mellan två choclat chip cookies, låter det inte ljuvligt? Dessutom är de fria både från gluten och soja. Fråga efter dem i din lokala ICA-butik.

Read more

Veganska ben and jerrys

Nu kommer de veganska Ben & Jerry's till Sverige! Som vi har väntat, men nu är de äntligen här! Smakerna är Peanut Butter & Cookies, Chunky Monkey och (min personliga favorit) Chocolate Fudge Brownie och kommer först att säljas på 7-eleven. Vegans rejoice!

Read more
Häagen-Dazs vegansk glass

Häagen-Dazs har lanserat 4 veganska glassar! Smakerna, som låter helt fantastiska, är Coconut caramel, Chocolate salted fudge truffle, Peanut butter chocolate fudge och Mocha chocolate cookie. Vi hoppas att dessa smaker även letar sig till vårt avlånga land!

Read more

Hälsasn Kök har ägg i sin schnitzel

Hälsans Kök har arbetat om ingredienserna i sin schnitzel, och kommer nu att tillsätta ägg i blandningen. Det kan fortfarande finnas veganska exemplar kvar ute i butik, men släng ett extra öga på innehållsförteckningen nästa gång du handlar, om du brukar köpa denna produkt.

Read more
Oumph! Tandoori BB& och Tarragon & Lemon

The secret is out! De nya smakerna från Oumph! som hittills hålts hemliga har nu avslöjats, och denna gång handlar det om Tandoori BBQ och Tarragon & Lemon. Håll utkik i din butik!

Read more
Garant lupinyoghurt, vegansk yoghurt

Garant har kommit ut med tre nya veganska yoghurtalternativ, och inte vilken youghurt som helst, utan lupinyoghurt! De finns i smakerna Naturell, Mango och Hallon.

Read more

Oumph! nya smaker

Oumph! kommer inom kort att lansera två nya smaker till sitt redan breda sortiemnt av veganska köttsubstitut. Än så länge är de nya sorterna hemliga, så vi får vänta med spänning på att få reda på mer!

Read more

Taku taku vegansk snabbmat

Den 9 maj öppnar Sveriges första veganska snabbmatsrestaurang! Den nya kedjan heter Taku-Taku och deras första butik öppnar i Stockholm. Taku-Taku kommer servera modern, vegansk mat och har som förhoppningar att inte bara dra åt sig veganer, utan även köttätare. Det kommer serveras vegansk street food där några av rätterna är Bhangra Tacos och Tempel Bowls. De ska också sälja egentillverkade såser och kryddblandningar som man kan använda i sina egna rätter. Vi följer med spänning vart denna nya veganska kedja kommer att sprida sig i vårt avlånga land.

Read more

Urtekram Nordic Berries

Urtekram har kommit ut med ännu en härlig produktserie som passar fint till våren och sommaren. Denna gång är det produktern med doft av nordiska bär. I produktserien Nordic Berries hittar du handtvål, balsam, balsamspray, shampoo, duschtvål, body lotion och deodorant.

Read more

Den asiatiska restauragen Spicy Hot i Karlstad lanserade denna vecka 7 nya veganska rätter på sin meny. Detta tycker vi är värt att uppmärksamma! Nykomlingarna är Lättfriterade grönsaker med sötsur sås, Wokad tofu med grönsaker i sojabönssås, Wokade grönsaker med tofu, Oupmh! med thailändsk gul curry, Oumph! med thailändsk basilika, Oumph! med kokosmjölk, lime & chili och slutligen Oumph! & tofu med schezuanpeppar.

Read more

Veganska produkter från Quorn

Märket Quorn har nu registrerat sin veganska produktserie med the Vegan Trademark. Den nya märkningen ger produkterna mer trovärdighet på marknaden och kommer dyka upp på förpackningarna under året. Kanske får vi se fler av Quorns veganska produkter även i våra svenska frysdiskar? Produkterna i Quorns veganska serie är Vegan Nuggets, Vegan Pieces, Vegan Fillets, Vegan Breaded Fillets, Vegan Hot & Spicy Burgers och Vegan Fishless Fingers.

Read more

Vegansk färsk pasta

Paolo Roberto lanserar nu tre nya färska pastasorter, som förutom att de är veganska även är ekologiska! Pastan finns med tre fyllningar; Kikärtor & linser, Röd pesto och Grillade grönsaker. Finns i butik nu!
(Bild från Vegomagasinet.se)

Read more

Vi försöker att hålla ned konsumtionen av varor man egentligen inte behöver, men en bra klocka behöver man ibland ha och varför inte då äga en snygg, tydlig och djurvänlig klocka? Vi har en varsin klocka från engelska märket Votch, med veganskt läder och snygg urtavla.

Read more

Eating you alive

Har du missat Eating you alive? Denna dokumentär fokuserar på hälsan och visar hur vi i dagens samhälle äter oss själva till döds. Många av de farligaste, och vanligast förekommande sjukdommarna och dödsorsakerna vi drabbas av idag kan förebyggas, omvändas och i flera fall botas genom en växtbaserad, vegansk kost. Streama och ladda ner dokumentären via eatingyoualive.com

Read more

Den veganska foodtrucken Vegan Soul Train kommer fortsättningsvis finnas i Malmö och i Stockholm ersätts den med en kiosk med samma koncept. Kiosken kommer heta Fire and Ice och öppnar på Tantogatan 85 i maj.

Read more
Urtekram Morning Haze

Urtekram har kommit ut med en ny produkterie innehållande shampo, balsam, balsamspray, deo, handkräm, bodylotion, duschtvål och handtvål. Serien heter Morning Haze och finns att köpa på apotek.

Read more

Syntetiska fjädrar

Snart är det dags för påsk. Dessa fina syntetiska fjädrar finns att köpa på större matbutiker, jag köpte mina på Willys. Fjädrarna finns i gult, grön, rosa och lila och passar fint i båder ris och kransar. Glad (fjäderfri) Påsk!

Read more

What the Health

Förra veckan hade en ny dokumentär premiär, What the Health. Som namnet indikerar handlar dokumentären om hälsa, närmare bestämt om hur den kost vi äter kan göra oss antingen sjuka eller friska. What the Health kommer från samma skapare som Cowspiracy, och även i denna dokumentär ifrågasätts om myndigheter och organisationer verkligen har befolkningens bästa i åtanke genom den information de sprider och de ställningstagande de gör, eller om det istället är finansiella makter som styr. Du kan stream och ladda ner dokumentären för 115 kr via What the Health's hemsida.

Read more

Rårispasta, glutenfri pasta

Rårispasta är ett jättebra alternativ om du inte vill, eller kan, äta gluten. Vår favorit är ekologisk och kommer från Dove's Farm. De har penne, fusilli och spagetti och går bland annat att köpa online här.

Read more

Vegansk mat på IKEA

Om du planerar en tripp till IKEA kan vi glädjande meddela att de numera her en helt vegansk maträtt i sina restauranger: Grönsaksbollar med rödbetshummus. Rätten serveras med en stekt potatis- och grönsaksblandning, och kostar endast 29 kr!

Read more

iFood VeggieTable

Från och med vecka 14 kommer det finnas nyheter från iFood i utvalda ICA-butiker. Det gäller 8 nya, spännande rätter i serien VeggieTable, i form av grillspett i flera olika smaker, en curry och nudelwok. Håll utkik i din butik!

Read more

Arctic Power Berries

Det finska företaget Arctic Power Berries lanserar inhemska bär i pulverform, perfekt att ha i smoothies, bakning och annan matlagning. Pulvren är i rå form och är rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter. Bären plockas och torkas för hand och pulvren är utan GMO eller tillsatt socker. Än så länge finns dessa superpulver i smakerna svartvinbär, blåbär, lingon, tranbär och havtorn, och ni hittar dem på www.arcticpowerberries.com 

Read more

GoGreen mjölksubstitut

GoGreen har flera växtbaserade alternativ till mjölk, och nyligen har de välkomnat två nya produkter i sitt sortiment i serien Ancient Grains. Nykomlingarna är i smakerna Havre & mandel och Quinoa & Kokos. Båda dryckerna är fria från socker och rika på kalcium. Finns i butik nu! 

Read more

Konsten att inte dö

Nytt i bokhyllan! I sin bok "Konsten att inte dö" skriver Dr. Michael Greger om hur kosten påverkar sjukdomar som olika typer av cancer, hjärtsjukdomar, infektioner, diabetes och depression, och hur du kan skydda dig, och i flera fall, omvända dessa allvarliga sjukdomar. Boken finns i de flesta bokhandlar.

Read more
Vegonyheter från Coop

Coop kommer ut med 4 spännande vegaska nyheter: Ärtbiffar med mynta och citron, Bönbiffar med picklad blomkål, Gula ärtpuckar med soltorkade tomater och Vegofärs. Den officiella lanseringsstarten är vecka  11, men vissa butiker har redan börjat. Håll utkik i din butik.

Read more
ARTIKEL 1-117 AV 120.1 2  Nästa »  | Visa alla